fcb.portal.reset.password

Neymar, amb en Syafiq / FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

Quina seria la teva reacció si Neymar truqués al timbre de casa teva per anar a jugar a futbol al pati de l’escola amb els teus amics? Doncs això és el que avui pot explicar en primera persona Syafiq, de 15 anys, un jove humil que viu als afores de Kuala Lumpur i que avui ha viscut les hores més intenses de la seva vida. L’hem acompanyat en aquesta trobada i us expliquem què ha passat, minut a minut:

11.05 hores: Neymar surt de l’hotel One World en una furgoneta, en el marc d’un documental que està gravant Nike. L’acompanyen una traductora, un càmera, una persona de seguretat, un assistent i una altra furgoneta més amb empleats de Nike i del FC Barcelona. Un cotxe i dos motoristes de la policia encapçalen l’expedició per aturar el trànsit.


11.17 hores: Durant el trajecte fins a la casa de Syafiq, Neymar rep instruccions, a través d’una tauleta amb imatges, sobre la vida del jove protagonista, que juga amb un equip de futbol a l’escola i que va marcar el gol de la victòria en un partit decisiu.


11.37 hores: Les dues furgonetes arriben al barri de Taman Cahaya, on viu Syafiq. És un suburbi de la perifèria de la gran ciutat. Agafa l’ascensor i puja fins al pis del jove futbolista. Sorpresa, estupefacció i un punt d’incredulitat. Syafiq, que només havia vist Neymar per televisió i internet, coneix el seu ídol a la porta de casa.


11.52 hores: És l’hora de cordar-se les botes i sortir a jugar a futbol amb els amics, que l’esperen a l’escola. Tots dos baixen de nou al carrer, on la gent no sap ben bé què està passant, i pugen al vehicle que els ha de dur al camp de joc. S’incorpora una nova furgoneta, que portarà els pares del jove protagonista i els seus tres germans més petits.


12.11 hores: Els periodistes i un grup d’aficionats esperen la comitiva al Victoria Institute, on els amics de Syafiq fa estona que juguen en un camp atrotinat de futbol sala, amb el terra de ciment. Arriben els protagonistes i s’atura la pilota. És l’hora de conèixer personalment el crac brasiler, que saluda un per un tots els futbolistes.


12.19 hores: Neymar s’asseu a la banda i la pilota torna a rodar. El partit improvisat es reprèn, mentre els joves intenten impressionar el seu ídol amb la pilota als peus.


12.24 hores: Comencen els canvis i l’11 del Barça s’incorpora al partit. No li ho posen fàcil, però Neymar intenta agradar el públic amb algunes accions de ‘free style’ i de tocs de pilota amb el taló. El públic improvisat que hi ha al darrere de la tanca ho agraeix.


12.34 hores: S’acaba el partit i tots plegats es fan una foto de grup. Però encara hi ha una sorpresa: Neymar lliura una localitat a cadascun dels 20 jugadors que estaven a l’escola, perquè dissabte puguin veure el partit del Barça a l’estadi nacional Bukit Jalil.


12.39 hores: Syafiq i Neymar es fan una abraçada i s’acomiaden després de més d’una hora intensíssima. Abans d’entrar a la furgoneta, el brasiler llança una quinzena de pilotes entre els assistents i saluda tots els assistents.


12.56 hores: Neymar arriba a l’hotel de concentració, després de dedicar el matí festiu que els havia concedit Tata Martino per participar en aquest esdeveniment que ha organitzat Nike. Encara li queda temps per descansar una mica abans de dinar amb els companys, a les 13.30 hores.

Tornar a dalt