fcb.portal.reset.password

Arribada a Kuala Lumpur. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB.

Arribada a Kuala Lumpur, la ciutat de les Torres Petronas. Segurament aquest serà el destí dels jugadors aquest divendres al matí, per aprofitar el mig dia de festa que els ha concedit el tècnic Tata Martino. Aquest anunci ha arribat un dijous amb un matí ocupat pel trasllat de Bangkok a la capital de Malàisia i en el qual també hem conegut més coses. Són aquestes:

• Tata Martino ha concedit mitja jornada de festa a la plantilla. L’entrenament matinal de divendres ha estat suspès i els jugadors estan convocats a les 14 hores per dinar plegats al One World Hotel. És probable que tant els jugadors com els membres de l’equip tècnic aprofitin per anar de compres al centre comercial que queda a tocar de l’hotel. El centre de Kuala Lumpur queda a mitja hora de l’hotel en cotxe.

• De ben segur, n’hi haurà molts que no es voldran perdre la visita a les Torres Petronas, amb una alçada de 452 metres (sense comptar les antenes), que també té un centre comercial de 140.000 metres i un aparcament per a 5.400 vehicles. Les torres, ideades per l’arquitecte César Pelli, són el símbol del país, i van ser els edificis més alts del món entre 1998 i 2004. Ara ocupen la setena posició, lluny del Burj Khalifa, a Dubai, que s’enfila fins als 828 metres. Molt lluny també dels 170 metres de la Sagrada Família de Barcelona.

• La decisió de Tata Martino de suspendre la sessió de divendres al matí ha fet canviar les previsions i els actes paral·lels de la gira, molts vinculats a patrocinadors del Club i al promotor del partit. Han estat diverses les reunions que s’han fet a l’hotel entre els executius del FC Barcelona per encaixar totes les necessitats al nou escenari.

• Aquest dijous s’ha sabut que el cap d’estat de Malàisia, Tuanku Abdul Halim, estarà present a l’entrenament de dissabte, abans del partit. El 27è sultà de Kedah, de 85 anys, saludarà els jugadors al matí, tot i que es desconeix si finalment acudirà al partit. A Tailàndia, la princesa tampoc va deixar escapar la possibilitat de veure en directe el Barça. 

• Un total de 14 mitjans de comunicació (set diaris, quatre ràdios i tres televisions) segueixen l’equip durant tota la gira des de la sortida a Barcelona. Fins aquest dijous també hi ha hagut un equip de la televisió americana Fox, que està preparant un extens documental sobre el Barça. Un equip de cinc persones ha acompanyat l’equip a Palestina, Israel i Tailàndia.

• La majoria religiosa de Malàisia és musulmana. El Barça ha arribat al país precisament el dia posterior al final del Ramadà, que és festiu. Fruit d’això, el trànsit als accessos de la ciutat, habitualment plens de vehicles, estaven lliures d’embussos. Això ha facilitat l’accés de l’equip des de l’aeroport fins a l’hotel, un fet que han agraït els jugadors després del retard acumulat al vol. 

Consulta aquí les curiositats de la tercera jornada de la gira.

Més hores de diferència amb Barcelona

Cada nou destí de l’equip augmenta les hores de diferència amb Barcelona. Si a la primera aturada, a Israel, només se n’havia d’afegir una, a Tailàndia ja en van ser cinc i ara, a Malàisia, sis. Diumenge, al matí, quan l’equip torni a Barcelona, tot tornarà a lloc.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();