fcb.portal.reset.password

Tata Martino, arribant a l'hotel del Barça / FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

Al final de cada jornada repassarem les curiositats, anècdotes i alguna interioritat de la gira asiàtica del FC Barcelona. Detalls que potser no tenen prou gruix per fer una noticia (o sí), però que comentarem de passada. Comencem, després de menys de 12 hores a Bangkok, pels següents temes:

• Aquesta és la primera vegada que el tècnic del Barça, Tata Martino, visita la capital de Tailàndia. L’entrenador ens ha explicat que mai havia estat en aquest país, però que sí que ha visitat d’altres zones asiàtiques, com ara Singapur, l’any 1983 amb la selecció de l’Argentina, i més recentment Hong Kong i el Japó, mentre dirigia el combinat paraguaià.

Quins jugadors debuten en una gira amb el Barça? La resposta sembla aparentment senzilla, però amaga més noms dels que us poden passar pel cap de primeres. Els casos més clars són els de Neymar, Dongou i Bagnack, però cal no oblidar que l’any passat no hi va haver tour i que, per tant, també cal comptar Song i Alba. I encara n’hi ha un més, Cesc Fàbregas, que va arribar quan el Barça ja havia fet la gira del 2011. En total, sis debutants, a banda del tècnic.

• I sabeu quines pel·lícules es podien veure a les pantalles personals de l’avió? La primera ha estat  ‘Lincoln’, dirigida per Steven Spielberg i protagonitzada per Daniel Day-Lewis, i l’última la comèdia dirigida per Woody Allen ‘A Roma amb amor’, amb Ellen Page, Alec Baldwin, Roberto Benigni i Penélope Cruz, entre molts altres.

• L’avió que acompanya l’equip a tota la gira té unes dimensions gegantines. És un Airbus A340-600, amb 45 espais amb seient llit (que ocupaven els jugadors i part de l’'staff'), 38 de classe business i 212 de turista. La majoria de les places estan desocupades, ja que en el vol de Tel Aviv a Bangkok hi viatjaven 131 passatgers.

• El vol fins a Bangkok ha tingut una durada de deu hores i 15 minuts. Tenint en compte que els vols que surten d’Israel no poden passar per l'Iran, la ruta, ja prevista inicialment, es desvia per Xipre i Turquia.

• Després del retorn del president Sandro Rosell i el vicepresident Javier Faus cap a Barcelona, l’expedició del Barça està encapçalada pel vicepresident esportiu Josep Maria Bartomeu. L’acompanyen un altre vicepresident, Jordi Cardoner, i els directius Jordi Moix, Ramon Pont, Dídac Lee i Josep Ramon Vidal-Abarca.

El més veterà

Per trobar la persona amb més experiència de la delegació del FC Barcelona cal obrir la porta del vestidor. Allà hi trobem Josep Maria ‘Chema’ Corbella, encarregat de material, que afronta la 34a temporada vinculat al primer equip. Abans havia treballat també al Barça en altres tasques.

Tornar a dalt