fcb.portal.reset.password

Alves, durant el programa El Marcador / FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

Amb la voluntat de recuperar el millor Barça dels últims anys, Tata Martino està movent petites peces dins l’engranatge blaugrana. Aquest període de canvis i proves pot provocar estones en què l’equip no fregui l’excel·lència, com ha estat habitual darrerament, tal com es va veure contra l’Ajax, sobretot durant el primer temps.

Dani Alves ho valorava així al programa ‘El Marcador’ de Barça TV: “Estem en un moment de transició per buscar la nostra millor versió i és evident que costa. Crec que estem al camí adequat perquè, tot i haver de fer aquests ajustos a l’equip, estem guanyant”. El 4-0 n’és la millor mostra.

Variants tàctiques

Sobre aquestes noves aportacions, Alves va explicar que serveixen per trobar nous camins cap al gol: “No és molt diferent del que fèiem, però sí que estem introduint coses noves per contrarestar alguns rivals que vénen a tancar-se i alternem la idea per tenir més ocasions de gol”.
Si tenim diferents variants el rival no sabrà si ataquem directe o mantenim possessió. És això en el que estem treballantEl lateral no amaga que l’equip encara ha de millorar: “Sabem que encara ens falten coses, com coordinar-nos en la pressió de l’equip o ajuntar més les línies”. Tot arribarà, segons el brasiler. "Abans érem previsibles i ens coneixien. Si tenim diferents variants el rival no sabrà si ataquem directe o mantenim possessió. És això en el que estem treballant", declarava.

Contra l’Ajax, el Barça es va trobar especialment incòmode al primer temps: “Penso que a la primera part ens ha faltat ser més intel·ligents. Si no pots pressionar a la perfecció potser cal fer un pas enrere i organitzar-nos millor, perquè hem deixat molts espais enrere i ells ens han pogut fer mal. A la segona part ho hem parlat i ho hem fet millor”.
Neymar és un noi molt fàcil de dur. Té humilitat tot i ser un dels més gransBona part del mèrit del 4-0 d’aquest dimecres la tenen Messi i Valdés, autors d’un hat-trick i de nombroses intervencions decisives, respectivament. “Són jugadors que ens ajuden molt. Per això hi són i per això són els millors. Són diferents a la resta. Quan se’ls necessita, sempre responen”, reconeixia Alves un cop acabat el matx.

També se li va preguntar per Neymar Jr: “És un noi molt fàcil de dur. Té humilitat tot i ser un dels més grans. És un noi que ve a aprendre i intentar ser millor, tant professionalment com personalment. Es fa difícil quan algú arriba pensant que ja ho sap tot, però ell no ha vingut amb aquesta actitud”.

El seu gest amb Abidal

Dani Alves també va comentar les paraules de l'exblaugrana Éric Abidal, que fa uns dies reconeixia que el brasiler s'havia ofert per donar-li part del seu fetge per ser tractat de la seva malaltia. "Va ser una sorpresa per a mi que ho digués. Érem compatibles de tipus sanguini i hi havia possibilitats. Tot i que alguna cosa no encaixava, estava predisposat perquè ell és una persona a la que estimo i a la que admiro més enllà del futbol". Finalment, va ser el cosí d'Abidal, Gerard, qui li va donar part del seu fetge.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();