fcb.portal.reset.password

Claudio Bravo i Alexis Sánchez són companys a la selecció xilena / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

La centenària història del FC Barcelona està plena de jugadors d’arreu del món. En totes les èpoques, jugadors de gairebé tots els països han defensat la samarreta blaugrana, amb més o menys èxit i transcendència. Tot i això, es donava la curiosa circumstància que cap jugador de Xile havia jugat mai al Barça. Va ser així fins al 2011, quan Alexis Sánchez va ser fitxat procedent de l’Udinese italià. A Alexis, ara, s’hi afegeix el porter Claudio Bravo.

El nou porter blaugrana arriba procedent de la Reial Societat i ha signat per defensar la porteria del Camp Nou durant quatre temporades. Tot i la joventut d’Alexis Sánchez, el davanter blaugrana i Claudio Bravo fa temps que comparteixen vestidor a la selecció de Xile. De fet, Bravo n’és el capità des que el 2008 es va retirar Marcelo Salas i és el segon jugador que més partits ha disputat amb el combinat xilè.

El sisè porter americà

Molts han estat els jugadors estrangers de la història del Barça, però Claudio Bravo és tot just el sisè porter americà que defensarà la porteria blaugrana. Tot i així, la història del Barça i la posició de porter tenen una relació molt directe amb el futbol americà. I és que en el primer partit de la història del FC Barcelona, disputat al velòdrom de La Bonanova contra un equip format per joves de la colònia anglesa de Catalunya, el porter blaugrana era Juan de Urruela, de Guatemala.

Juan de Urruela, a més del primer, també va jugar el quart partit de la història del Barça. El tercer, per la seva banda, el va jugar Carlos Soley, porter nascut a Costa Rica. Així doncs, els inicis de la porteria blaugrana van estar estretament vinculats al futbol americà. A partir d’aleshores, el brasiler Jaguaré Becerra (1931-32) i els argentins Carlos Domingo Medrano (1959-61) i Roberto Bonano (2001-03) també van defensar la samarreta del Barça sota pals. El xilè Claudio Bravo serà, a partir de la nova temporada 2014-15, el sisè porter americà de la història del FC Barcelona.

Els sis porters americans

· Juan de Urruela (Guatemala, 1899-1900)
· Carlos Soley (Costa Rica, 1899)
· Jaguaré Becerra (Brasil, 1931-32)
· Carlos Domingo Medrano (Argentina, 1959-61)
· Roberto Bonano (Argentina, 2001-03)
· Claudio Bravo (Xile, 2014-)

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();