Athletic Club – FC Barcelona: Cauen al nou San Mamés (1-0)

Un gol de Muniain al minut 70 condemna un Barça que pateix la primera derrota a la Lliga

El FC Barcelona ha encaixat al nou San Mamés la primera derrota a la Lliga. Quatre dies després de caure amb l’Ajax a la Lliga de Campions, l’equip de Gerardo Martino ha patit una nova desfeta per la mínima al nou estadi de l’Athletic Club. Un gol d’Iker Muniain al minut 70 ha decidit un matx que hauria pogut ser molt diferent si el Barça arriba a aprofitar una de les ocasions de les quals ha disposat abans del minut 25. No ha estat així.

Tot i la derrota, el FC Barcelona segueix líder de la Lliga. Empatat a 40 punts amb l’Atlètic de Madrid, els homes de Martino són encara primers gràcies al 'goal average' de +33. El dels de Simeone és de +31.

Domini fins al minut 25

Com era d’esperar, el partit a San Mamés ha arrencat d’allò més intens. El Barça ha sortit amb un bon to, amb la lliçó d’Amsterdam més que apresa. Transcorreguts els primers minuts, els homes de Gerardo Martino han aconseguit les regnes del matx i han tingut el control. Un Iniesta inspirat liderava l’atac blaugrana, bolcat principalment per la banda de Neymar Jr, que ha patit diverses relliscades molt inoportunes. Tots dos han pogut obrir el marcador a favor del Barça.

Millora l’Athletic Club

Cap al minut 25 el partit ha canviat. A pitjor, per als interessos del Barça. L’equip ha deixat de tenir el control de minuts abans i ha vist com l’Athletic Club ha creat cert perill amb arribades per banda. Amb tot, Pinto no ha estat realment exigit ni una sola vegada abans de la mitja part, a la qual s’ha arribat amb el resultat inicial.

Polèmica a la represa

Neymar Jr ha estat el gran protagonista en els minuts inicials de la segona meitat. Primer ha gaudit d’una boníssima oportunitat per empatar, però el seu revers se n’ha anat als núvols. Poc després una assistència de Cesc cap al brasiler ha acabat amb una falta clara d’Iturraspe. Tots els jugadors del Barça han demanat la vermella per al jugador basc, però l’àrbitre només li ha ensenyat la groga. La falta, executada pel mateix Neymar Jr, s’ha anat fregant el pal.

Muniain posa l’1-0

La jugada podria haver pogut canviar el desenvolupament del partit. A partir d’aquest moment l’Athletic Club ha tornat a sentir-se més còmode sobre el terreny de joc. San Mamés cridava i el gol s’ensumava a favor dels locals. Les imprecisions del Barça han acabat costant l’1-0 als culers. Una centrada de Susaeta des de la banda dreta l’ha rematat a gol Iker Muniain.

Gerardo Martino ha reaccionat donant entrada a Sergi Roberto i Pedro, però el Barça no ha pogut crear cap ocasió de perill que permetés igualar el marcador a Bilbao.