Arriba Ter Stegen i marxa Pinto

Arriba Ter Stegen i marxa Pinto

El Club comunica el fitxatge del porter procedent del Borussia Mönchengladbach, i el comiat de Pinto després de sis anys defensant la porteria blaugrana

Marc-André Ter Stegen és una de les primeres incorporacions per al Barça 2014/15. Així ho ha comunicat el director esportiu Andoni Zubizarreta a la Junta Directiva, en la reunió extraordinària que ha tingut lloc aquesta tarda. També s’ha informat que José Manuel Pinto deixa de ser porter del Barça després que no se l’hi hagi prorrogat el contracte.

“La Junta Directiva vol agrair públicament la professionalitat i dedicació de José Manuel Pinto durant aquests anys al Club”. D’aquesta manera s'ha volgut donar les gràcies a les sis temporades i mitja que el porter gadità ha vestit la samarreta blaugrana. Pinto va arribar al gener de 2008 a Barcelona per substituir Albert Jorquera després que el porter de Bescanó es lesionés. Durant aquesta etapa blaugrana Pinto ha jugat un total de 73 partits i ha guanyat 16 títols (4 Lligues, 2 Lligues de Campions, 2 Copes del Rei, 2 Supercopes d’Europa, 4 Supercopes d’Espanya i 2 Mundials de Clubs).

Benvingut Ter Stegen

Nascut a Mönchengladbach el 30 d’abril del 1992, Marc-André Ter Stegen és considerat un dels porters amb més futur del vell continent. Va debutar al primer equip del Borussia Mönchengladbach el 2011, quan només tenia 18 anys, i des de llavors s’ha consolidat a la titularitat de la porteria de l’equip. Ha estat indiscutible en les tres darreres temporades i en la 2011/12 va ser escollit com el millor porter de la Bundesliga.

Amb 189 centímetres d’alçada, domina el joc aeri i destaca per la seva sobrietat. Tot i la seva joventut, Ter Stegen és un jugador amb molta personalitat i una certa experiència. L’ha adquirit en tres temporades i mitja a la Bundesliga amb el Borussia i amb la selecció alemanya. Després d’un llarg recorregut per les categories inferiors, el maig del 2012 es va estrenar amb el combinat absolut del seu país contra Suïssa.

108 partits de Bundesliga

Les seves actuacions, en les que ha demostrat bons reflexes sota pals i un joc precís amb els peus, han estat determinants en la gran temporada del Borussia Mönchengladbach. El seu equip va ser sisè a la Bundesliga i es va classificar per a la pròxima edició de la Europa League. Ter Stegen va disputar els 34 compromisos de Lliga, en els que va encaixar 43 gols i va realitzar 138 aturades.

D’aquesta manera, el porter es va acomiadar per la porta gran del club on jugava des del 1996 i amb el que ha jugat 108 partits de Bundesliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut