Almeria-FCB: Equip de rècord (0-2)

Almeria-FCB: Equip de rècord (0-2)

El Barça guanya l’Almeria i firma el seu millor inici de la història de la Lliga Messi ha estat protagonista amb un golàs (min 20) i el canvi per lesió (min 25)

Set de set. La temporada 2013/14 serà recordada, com a mínim, com la del millor inici de la història del Barça a la Lliga. Amb el 0-2 a Almeria, per primera vegada ha pogut superar la barrera de les sis victòries inicials. S’ha trobat amb algunes adversitats. La principal, la lesió de Messi en un bíceps femoral quan acabava de rubricar un gol de bandera (min 25). Tot i això, una segona part impecable certificaria el rècord.

Espais cars

Seguint la línia de rotacions recents, descansaven Neymar i Xavi i irrompien a l’onze Bartra, Cesc i Pedro. Així, hi havia novetats a totes les línies. El Barça ha engegat combinant amb serenitat. Això sí, s’intuïen dificultats per enllaçar amb els atacants. Els espais anaven cars i els qui més ho patien eren els ‘volants’ Iniesta, Cesc i Messi. Amb tot, el domini era dels visitants. Rondaven l’àrea amb aparicions força contundents, com un gran llançament d’Iniesta des de fora l’àrea (min 6) o un cop de cap de Piqué que no ha pogut dirigir bé (min 12). I contenien bé, amb un Busquets omnipresent en la recuperació.

Golàs i lesió de Messi

Entre el minut 20 i 25 s’han viscut moments decisius en l’esdevenir del matx. Primer Leo Messi ha signat un golàs amb un xut de rosca des de la frontal, després d’una paret amb Pedro, que ha entrat picant el pal. A continuació, l’argentí era substituït amb molèsties musculars. La lesió de Messi ha comportat l’entrada de Xavi i la recol·locació de Cesc com a fals ‘9’.

En els instants posteriors al canvi ha perdut una mica el control el Barça. El partit s’havia endurit. L’Almeria, que aguantava al darrere i esperava el contracop, començava a inquietar, principalment per les bandes, on desequilibraven Suso i Aleix Vidal. Els anava bé als blaugranes la mitja part, precedida per una bona oportunitat per a Rodri desviada per Valdés.

Xavi agafa la batuta

El Barça recuperaria la possessió a la represa. Era la millor forma de neutralitzar les anades i vingudes dels últims instants del primer temps, una dinàmica que l’acostuma a desafavorir. Xavi havia aconseguit imposar el seu ritme. El ‘6’ ha originat el 0-2 amb un retall a la frontal i obertura a Cesc, que ha centrat perquè Adriano marqués a plaer. Era el minut 56 i, ara sí, el camí feia baixada per als homes de Tata Martino. Les substitucions de futbolistes importants a l’Almeria ho constataven.

En tota la segona part el domini del Barça ha estat absolut. El líder ha arribat llançat al tram final. Fins i tot un crescut Bartra ha estat a punt golejar per segona jornada consecutiva, i Tello ha tingut la seva opció quan ha intervingut. El central ha completat una altra actuació meritòria. Com tot l’equip, que no es cansa mai d’assolir noves fites.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut