fcb.portal.reset.password

Entrevista a Alexis Sánchez. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB.

Tot i una important competència en atac, Alexis Sánchez està vivint la seva temporada més realitzadora des que va arribar al Barça, a l’estiu del 2011. Només Messi (26) supera els seus gols (17). Amb 25 anys, se sent més madur i se sent amb confiança. Martino té clar el que vol d’ell i Alexis li respon. En una entrevista exclusiva a www.fcbarcelona.cat, realitzada abans del partit a Sant Sebastià, el xilè repassa el que ha sentit de blaugrana, amb especial èmfasi en un moment. Un Clàssic, una vaselina.

Quan va fitxar pel Barça deia que el seu futbol "era el carrer". Va ser fàcil adaptar-se a un joc tan acadèmic, amb un perfil tan marcat com el d'aquest equip?
“El Barça és un equip especial en que s’ha de jugar com el Barça. Abans jugava a Itàlia i era diferent. Vaig arribar aquí i fins al dia d’avui m’haig de seguir adaptant”.

Què pot dir que ja ha canviat respecte a l’Alexis de l'Udinese?
“Abans encarava de totes maneres, feia l’u contra u sempre. Ara s’ha de llegir bé la jugada, per encarar bé o no perdre-la. Són coses que et demana l’equip i el club”.

En tres anys, ha tingut tres entrenadors diferents. Aquest fet ha estat positiu o negatiu a nivell personal?
“Un jugador de futbol madura amb els entrenadors, t’ensenyen. Llàstima que hi ha entrenadors que van haver de marxar per problemes personals. Em fa estar content haver estat amb ells i haver-ne après”.

Aquest és el seu balanç anotador: 15 gols en el primer any, 11 en el segon i 17 en l'actual. És una qüestió de confiança?
“Crec que sí. La confiança és el que fa al jugador. Si un jugador té el 100% de la confiança en el camp, pot fer el que sap fer”.

Què li demana Martino?
“La pressió, que faci les oportunitats de gol, que encari... És el que intento fer”.

Vostè va vaticinar que ‘explotaria' aquesta temporada. Creu que ho ha complert ja?
“És que mai he dit que estigués a punt d’‘explotar’ o que ‘explotaria’, vaig dir que ho faria el millor possible. Cada partit que jugo em quedo disconforme perquè a vegades sé que puc donar més del que he fet en el camp i em quedo amb gust amarg”.

Com va viure els dies posteriors al Clàssic?
“A la gent li agrada que un li marqui a Madrid. És un somni que té tothom. És una cosa que em va omplir i que em quedarà en el record”.

Què l'omple més, marcar un golàs a l'etern rival o fer un hat-trick com el partit de l'Elx?
“El partit contra el Madrid. És un Clàssic. Tot nen de 5 anys somia en jugar-lo i en marcar el gol del triomf i que tot l’Estadi cridi. Va ser molt especial”.

El veurem xutant més faltes?
“Hi ha molts bons tiradors, però si se m’ofereix una nova oportunitat ho faré i intentaré marcar”.

Com porta la competència amb Pedro?
“Intentem millorar cada partit. No hi ha un competència entre ell i jo. Intentem sumar, ja que al final, si surt campió l’equip, ho serem tots. Si ell o jo marquem és per a l’equip, no hi ha competència. Això sí, mirem de ser a l’onze i fer-ho el millor possible”.

Se'l veu molt proper a Neymar. Què els uneix?
“A part de ser un jugador espectacular, el que més m’agrada és que és molt alegre dins i fora del camp de joc. Sempre està de bon humor, mai està enfadat. Això m’agrada de les persones, que et donin un gra d’alegria”.

Tornar a dalt