Ajax - FC Barcelona: Primera derrota (2-1)

El Barça cau per la mínima a Amsterdam i haurà de puntuar contra el Celtic per segellar el liderat

La primera derrota del FC Barcelona ha arribat en el vint-i-unè partit de la temporada. Ha estat l’Ajax, en el cinquè partit de la fase de grups de la Lliga de Campions, qui ha pogut superar per primer cop els homes de Gerardo Martino. Un primer temps fluix dels blaugrana, que han marxat amb un 2-0 a la mitja part, els ha condemnat. L’expulsió de Veltman i el gol de Xavi a l’inici de la represa ha donat ales a un Barça que, finalment, no ha pogut culminar la remuntada.

Ara, l’equip haurà d’esperar fins a l’11 de desembre per assegurar la primera plaça de grup. Un empat o una victòria contra el Celtic garantiria ser als vuitens en el bombo dels equips a priori més potents.

2-0 a la mitja part

Els locals han arrencat el matx més endollats. Al FC Barcelona li costava tenir la pilota i l’Ajax arribava a l’àrea de Pinto amb cert perill. Al minut 19 la insistència holandesa ha tingut premi. Una centrada des de la dreta de Van Rhijn l’ha rematat a gol Serero, que s’incorporava des de la segona línia.

Els minuts posteriors al gol de l’Ajax han estat els millors d’un Barça, en línies generals, menys intens. Neymar Jr ha fregat l’empat en una acció que ha acabat en córner. No ha pogut ser i els blaugrana ho han pagat car. Abans de la mitja part, Hoesen ha aprofitat un refús de Pinto per ampliar distàncies en el marcador.

Penal, expulsió i 2-1

Tot ha canviat a la represa. Una mala cessió de Van Rhijn l’ha aprofitat el més llest de la classe, Neymar Jr, que ha robat la cartera a la defensa rival i ha forçat un penal i l’expulsió de Veltman. Xavi, absent el dia del Granada, ha estat l’encarregat d’executar-lo. Gol i 2-1. El FC Barcelona disposava de més de 40 minuts per segellar la remuntada.

Aposta pel planter

I l’equip ha tingut prou ocasions per empatar el matx. Les millors han estat per a Neymar Jr, al qual el gol li ha girat l’esquena. En el tram final de partit, tot i la inferioritat, l’Ajax s’ha defensat bé i ha impedit que el Barça, un pèl espès i amb Piqué exercint de ‘9’, generés més oportunitats clares.

L’única nota positiva del tram final han estat els canvis fets per Tata Martino. El tècnic ha fet debutar Patric Gabarrón i ha tornat a donar minuts a Sergi Roberto i Adama Traoré, que es va estrenar amb el primer equip contra el Granada.