fcb.portal.reset.password
Gerardo 'Tata' Martino, en un entrenament amb Newell's

Gerardo 'Tata' Martino, en un entrenament amb Newell's. FOTO: www.newellsoldboys.com

Gerardo ‘Tata’ Martino és un entrenador que ha portat una proposta de joc molt determinada a l’Argentina i al Paraguai, els dos països que ha dirigit fins ara. Aquesta és una aproximació a la seva filosofia futbolística a través d’algunes entrevistes concedides a l’últim any a mitjans sud-americans:

Guanyar és una necessitat imperiosa per rematar el convenciment, però cal ser coherent amb el missatge: no podem jugar un partit d'una manera i un altre d'una altra” Perfil, 26 de maig del 2012.

La meva proposta és la possessió, atacar, posar molta gent en camp rival, prendre riscos, que els defensors mirin enrere i hi hagi quaranta metres entre ells i el porter, que no renunciïn a jugar, que quan han d'aprofundir, aprofundeixin, i que quan han de lateralitzar, lateralitzin, que la pilota no voli si no té algun sentit...” Perfil, 26 de maig del 2012.

"El jugador de futbol és el més important de tot. Els entrenadors tenim l'oportunitat d'estar millor o pitjor en funció dels jugadors que ens toca dirigir. L'entrenador mai pot estar a sobre pel que executa (el jugador). S'ha posat a l'entrenador en una posició desmesuradament alta" Fox Sports, 15 abril de 2012.

"En les categories inferiors del futbol, és important tornar a treballar a la part tècnica" Fox Sports, 15 abril de 2012.

"Com a jugador era tècnic, jugava bé i corria poc. Amb Bielsa vaig entendre que necessitava altres qüestions per jugar. Va ser una qüestió de supervivència" Fox Sports, 15 abril de 2012.

"Si jo m'he de posar en el paper d'entrenador, diria que el futbol argentí és dels més difícils i competitius del món. I si m'he de posar en el paper d'espectador, diria que podria veure un partit del futbol argentí no més de 10 minuts" La Nación, 24 gener de 2012.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();