fcb.portal.reset.password
Adriano Correia

Adriano, a l'acte de presentació de les seves noves botes Nike.FOTO: VÍCTOR SALGADO-FCB.

Adriano Correia és un dels jugadors més utilitzats per Tata Martino en aquest inici de temporada. La lesió de Jordi Alba el va deixar com a únic lateral esquerre pur disponible. I el brasiler ha aprofitat la oportunitat. En la campanya que més l’estan respectant els problemes físics des que va arribar el 2010, el ‘21’ mostra la seva habitual sobrietat i practicitat al darrere, així com el seu cada vegada més afinat olfacte golejador.

Això és el que deia fa uns dies, en un acte promocional de Nike, en exclusiva a www.fcbarcelona.cat i Barça TV:

S'està parlant molt de l'evolució del joc del Barça, Adriano ha canviat la seva manera de jugar respecte a les altres temporades?
“Cada any intento millorar. A cada partit tinc molt present el que vaig fer en l’anterior i també el que em demana l’entrenador en cada cas concret. Els companys també et coneixen més i la sensació és que aquest any estic molt millor respecte a quan vaig arribar. Per a mi està sent una evolució molt positiva en quant a joc, tàctica i minuts”.

Se sent, doncs, en el seu millor moment al Camp Nou?
“Crec que sí. Per confiança. Haver jugat aquesta seqüència de partits és molt important per a l’aspecte psicològic. Abans jugava dos partits i no sabia si estaria recuperat per al tercer. Ara, la continuïtat m’ha donat la confiança a mi, al míster i al grup de ser fiable, de poder comptar amb mi en molts més partits”.

A nivell defensiu, els números són excel·lents. Quina és la clau?
“L’atenció. Vivim el partit molt concentrats. Sabem que, per les nostres característiques, hem d’estar molt pendents de cada jugada i estem junts. També hi influeix que cada any ens coneixem més, això t’ajuda molt en defensa. La veritat és que, en el que portem de temporada, estem molt contents. I no només de la defensa, l’equip també està funcionant molt bé al centre del camp i en atac”.

Des del lateral, es troba més còmode compartint la banda amb un extrem obert o amb un davanter més centrat, com va passar al Clàssic?
“Depèn del partit. Pot canviar molt. Per exemple, al Madrid, a l’igual que a nosaltres, els hi agrada jugar. Com que nosaltres no tenim futbolistes tan potents ens va més bé tenir els extrems tancats. D’aquesta manera ells no se senten molt còmodes amb la pilota, a l’hora de fer desplaçaments cap a la seva davantera. En aquest tipus de partits els extrems fan una feina molt important”.

L'any passat va xutar 18 vegades a porteria en tota la Lliga, aquest curs ja en suma 13. S'ho pensa menys ara a l'hora de disparar?
“Se m’han presentat més oportunitats per intentar-ho. La nostra manera de jugar i els companys que tinc també hi influeixen. Espero que em vinguin noves ocasions i que pugui marcar més gols”.

De moda

Alex Song, Neymar o Dani Alves són jugadors que no han amagat el seu particular gust per la moda. S’hi inclou? L’interessa el tema?
“Sempre m’ha agradat la moda. Hi ha dies que em fa una mica de mandra, però ara m’hi estic animant. No és per competir amb ells, sinó per anar segons el meu gust. Cadascú té el seu”.

Tornar a dalt