fcb.portal.reset.password

El president Agustí Montal amb Johan Cruyff / FOTO: ARXIU FCB

Johan Cruyff va signar contracte amb el FC Barcelona l'agost del 1973 després d’unes dures negociacions entre el club blaugrana i l’Ajax i gràcies a la decisiva labor del gerent barcelonista Armand Carabén. A la seva primera temporada al Barça el davanter holandès va demostrar amb escreix la seva enorme categoria futbolística. El seu joc intel·ligent, la seva tècnica superba i la capacitat de líder van permetre al FC Barcelona conquerir la Lliga 1973/74 amb una superioritat aclaparadora i després de 14 anys sense fer-ho.

‘L’holandès volador’

A la retina dels aficionats barcelonistes han quedat gravades per sempre més les imatges del prodigiós gol que va marcar a l’Atlètic de Madrid en un partit al Camp Nou i que li va valer el sobrenom de ‘l’holandès volador’. També es recorda el famós 0-5 aconseguit al Santiago Bernabéu al febrer del 1974.

Malauradament, les temporades posteriors el seu nivell va baixar i el Barça només va poder aconseguir la Copa del Rei 1977/78. Va deixar el FC Barcelona el 1978.

El 1988 va tornar al Barça com a entrenador i va encetar una etapa plena d’èxits, ja que va encadenar quatre títols de Lliga i, entre altres competicions, va conquerir la primera Copa d’Europa, el maig del 1992 a Wembley. Era l’època del llegendari ‘Dream Team’, un equip que va meravellar tothom amb un futbol extraordinari. L’any 1996 abandonà el càrrec.

Tornar a dalt