25 anys del debut de Tito Vilanova i Josep Guardiola amb el primer equip

Tots dos van debutar en un partit amistós jugat a Banyoles l’1 de maig del 1989 El compromís va acabar amb un simbòlic 2-6, tot i que no van coincidir sobre la gespa

Aquest 1 de maig es compleixen 25 anys del debut amb el primer equip de Tito Vilanova i Josep Guardiola. Va enfrontar el CD Banyoles i el FC Barcelona en un partit que s’emmarcava dins els actes del 75è aniversari de l’entitat gironina i que va acabar amb un resultat ben especial: 2-6. Aquest marcador no es repetiria a la història blaugrana -ni en compromisos oficials ni amistosos- fins 20 anys i un dia després, quan va tornar a produir-se al Santiago Bernabéu, ara amb Vilanova i Guardiola asseguts junts a la banqueta.

Aquell matx al Municipal de Banyoles es va disputar tot just 24 hores després d’una golejada al Camp Nou contra l’Oviedo (7-1) i únicament nou dies abans de la final de la Recopa de Berna que s’acabaria guanyant contra la Sampdoria (2-0). Johan Cruyff únicament va fer jugar els 90 minuts dos jugadors del primer equip (Carrasco i Soler) i va apostar per molts dels joves del Barça B.

Vilanova per Guardiola

Fins i tot un futbolista de categoria juvenil completava la convocatòria i va jugar de titular: es deia Josep Guardiola i Sala i debutava amb el primer equip. “Has jugat més lent que la meva àvia”, li va dir el tècnic holandès un cop acabat el matx. Guardiola, que va sortir de titular i va participar en els primers 45 minuts, va deixar el seu lloc al camp a Tito Vilanova, que també debutava i que va jugar tota la segona meitat. No van coincidir mai sobre la gespa.

Amb un aforament pràcticament ple, el FC Barcelona va tenir pocs problemes per tombar el conjunt amfitrió, que d’inici va sortir amb els teòrics suplents. A la mitja part, sense que l’espectacle fos majúscul, tal com relaten les cròniques de l’endemà, l’equip de Cruyff manava amb un còmode 0-3, gràcies a les dianes de Pozanco, Linde i Carrasco.

L’holandès va introduir fins a nou canvis per a la segona part: van entrar Unzué, Herrera, Sergi, Emilio, Javi, Vilanova, Müller, Roura i Altimira. Roura i Altimira (2), precisament, van ser els altres golejadors d’un partit oblidat pel pas del temps però que segueix conservant una força simbòlica immensa. Pels debuts i pel seu resultat final.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut