fcb.portal.reset.password

Messi i Cesc són els dos màxims golejadors de l'equip a la Lliga / FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

La primera volta de la temporada 2012/13 serà difícil d’oblidar. El Barça ha assolit un rècord de punts (55 de 57 possibles) que el destaquen a la classificació, 11 punts per sobre de l’Atlètic i 18 del Madrid, segon i tercer classificats, respectivament. Dit això, arriba l’hora de fer un cop d’ull més detallat a les 19 primeres jornades de Lliga.

Pitxitxi Messi: El crac argentí ha signat la seva millor primera volta, amb 28 gols en 19 jornades. Aquest rècord sense precedents iguala la seva millor volta, i és que ja va marcar 28 dianes en la segona volta de la temporada passada.

64 gols a favor: Segueixen Messi en la classificació de golejadors Cesc (6 gols), Villa, Xavi i Adriano (tots amb 5). Els gols s’han repartit així: 29 a casa, 35 a domicili. Cap altre equip de Primera ha marcat tants gols com el Barça.

20 gols en contra: L’equip ha rendit de forma correcta en defensa, on és el tercer conjunt més golejat (únicament superat per Màlaga i Atlètic de Madrid). Ha rebut 7 dianes a casa i 13 més lluny del Camp Nou.

Màxim equilibri: Curiosament, l’equip ha marcat tants gols a la primera part com a la segona (32 en cadascuna de les meitats), estadística que es repeteix en els gols encaixats (10 a cadascuna de les parts).

Estadístiques de color blaugrana: El FC Barcelona és el gran dominador en la majoria d'estadístiques. Lidera l'apartat d'assistències de gol (41), el de pilotes perdudes (només 1601, per les 1678 del València, segon) o el de minuts de possessió a favor (690, per les 498 del Madrid, segon).

Reis de la passada: En una d'aquestes estadístiques, la diferència amb la resta de perseguidors és exagerada. És a l'àmbit de les passades bones, on els de Tito sumen 13.475, per les 8.031 del Madrid, segon. Més de 5.000 de diferència.

Valdés, el més utilitzat: Víctor Valdés no s’ha perdut cap minut a la Lliga –n’ha jugat 1.710- i ha estat, per tant, el jugador més utilitzat per Vilanova a la Lliga. El segueixen Messi (1.652 minuts), Busquets (1.503), Xavi (1.480) i Jordi Alba (1.454).

Tres juguen sempre: Només tres jugadors de la plantilla han participat en les primeres 19 jornades de Lliga. Són Valdés, Messi i Xavi. Únicament s’han perdut un partit Busquets i Pedro, mentre que Cesc i Alba han jugat 17 dels 19.

Recanvis de luxe: Thiago, Alexis i Villa són els jugadors que més sovint han entrat al camp des de la banqueta (7 cops cadascun). Cesc, en canvi, és el futbolista que més vegades ha estat substituït (fins a 9 vegades). Valdés, Messi o Piqué, per exemple, no han estat substituïts mai.

Un únic onze repetit: Vilanova ha alineat fins a 18 onzes diferents en aquest primer tram de Lliga. Només van coincidir els titulars els dies del Llevant-Barça (0-4) i del Barça-Espanyol (4-0).

Una única expulsió: L’equip ha vist una única targeta vermella en 19 jornades. La va veure Javier Mascherano a Riazor, al minut 50. En el capítol de grogues, qui més n’ha vist ha estat Busquets (7), seguit de Cesc, Pedro, Piqué i Mascherano (tots amb 3). Alba, per la seva banda, és el jugador que més faltes ha comès (23), i Messi qui més n’ha rebut (46).

Líders en Joc Net: El FC Barcelona és, també, l'equip amb menys grogues de tota la competició. Amb molta diferència. N'ha rebut només 28, per les 43 del Madrid, segon classificat. L'Espanyol lidera aquesta classificació, amb 85 grogues. El Barça també és l'equip que menys faltes ha comès (177).

Tornar a dalt