fcb.portal.reset.password

L'equip celebra la Champions 2010/11, a Wembley / FOTO: ARXIU FCB

A ningú se li escapa que el pes dels jugadors del FC Barcelona –ara amb vuit jugadors- dins la selecció espanyola és molt i molt gran. Els èxits en els darrers quatre anys, en què Espanya ha assolit Eurocopa, Mundial i Eurocopa de manera consecutiva, han coincidit també amb els millors anys de la història del Barça, capaç de guanyar 14 dels 19 títols en joc. Res a veure amb la casualitat.

Triplet i doblet

I les coses han anat d’allò més bé després de la disputa de l’última Eurocopa el 2008 i del Mundial el 2010: a les temporades següents el Barça va signar sempre, com a mínim, Lliga i Champions. A la temporada 2008/09, de fet, l’equip va aixecar també la Copa, rubricant un històric triplet, acompanyat per un 2009 rodó amb sis títols. En el curs 2010/11 se’n van guanyar cinc, únicament amb la Copa com a punt agredolç.

Amb fam de títols

Aquests resultats principalment s’expliquen, virtuts futbolístiques al marge, des de la gana dels jugadors. Molts d’ells, tot i haver aixecat Eurocopa o Mundial, han seguit demostrant la seva fam de títols a Can Barça. Només així es poden entendre palmaresos com el de Xavi i Iniesta, entre els millors del planeta, ja sigui pel que fa a nivell de seleccions o Clubs.

Sense cansament

Aquesta fam de títols ha fet que els jugadors superin el suposat cansament que han arrossegat després d’anys amb Eurocopa o Mundial, en què es van haver de disputar més partits del que és habitual. Ara, després d’un nou èxit de la selecció de Del Bosque, arriba l’hora de confirmar novament aquesta bona tendència blaugrana.

Tornar a dalt