fcb.portal.reset.password

Tito Vilanova, durant la seva primera roda de premsa a la Ciutat Esportiva / FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

Tito Vilanova sap a què s’enfronta. Segon entrenador del millor Barça de la història, arrenca ara un repte majúscul: que els èxits assolits en els últims anys continuïn ara que ell és el primer tècnic de l’equip. “Millorar d’on venim es fa molt difícil. Sóc conscient de la dificultat i que la gent té ganes de seguir guanyant. Som aquí per intentar-ho, volem que la gent estigui contenta amb la nostra feina”, ha declarat Tito Vilanova en la seva segona roda de premsa com a tècnic, la primera des que va ser presentat.

Creu en una plantilla curta

Com Josep Guardiola, Tito Vilanova prefereix una plantilla no gaire llarga per afrontar la temporada. “Fa que tothom estigui en forma i se senti important”. Amb tot, ha recordat que “fins al 31 d’agost hi ha temps d’ampliar-la o reduir-la” i que a hores d’ara compta “amb tots els jugadors”. El tècnic ha apuntat que “els partits de pretemporada i el rendiment dels jugadors” també servirà per decidir en alguns casos concrets.

Un central, la prioritat

En aquest sentit, Tito Vilanova ha dit la seva opinió sobre la possibilitat d’incorporar un defensa: “Ens aniria bé un central que fes de pivot, però si no tirarem de gent de la casa, que sempre han respost bé”. El tècnic ha recordat que la malaltia d’Abidal els fa perdre dues posicions –la de lateral esquerre i central- i que la baixa de Keita fa que en faltin dues més -la d’interior esquerra i la de pivot defensiu-, cosa que s’arreglaria amb la incorporació d’un central que pogués jugar de pivot.

Javi Martínez, per exemple? “No ens toca dir noms de jugadors. Javi Martínez s’adapta a aquestes dues posicions, però dependrà de les possibilitats del Club. A Europa hi ha 50 o 60 jugadors que poden jugar en aquestes dues posicions, i si no tirarem de jugadors de la casa”, ha afirmat.

A més, Vilanova ha descartat la possibilitat de fitxar un jugador ofensiu: “No busquem davanters. No fa falta”. Aquí, ha recordat la importància que tindrà Villa un cop es recuperi de la seva lesió.

Positiu amb aquesta pretemporada

El tècnic també ha valorat positivament la pretemporada atípica que durà a terme el primer equip aquest estiu: “Treballant a Barcelona saps quina serà la temperatura i les instal·lacions. També ens estalviarem alguns viatges, tot i que també en farem. Des del Club s’ha cregut convenient que fos així”.

Finalment, Tito Vilanova ha reconegut que ha tingut “converses amb alguns jugadors durant aquests dies”, sobretot amb els futbolistes que surten de lesions, però que el discurs principal el pretén oferir un cop s’incorporin els jugadors que ara són de vacances.

Pel que fa als títols, Vilanova no n’ha prioritzat cap, tot i que ha reconegut que la Lliga premia la “regularitat” i la Lliga de Campions “és el que vol tot Europa”.

 

L’afer amb Mourinho

La primera i una de les preguntes més repetides a la sala de premsa ha estat sobre l’afer amb José Mourinho a la tornada de la Supercopa d’Espanya d’ara fa un any. “Em cansa que encara parlem del que va passar amb Mourinho un any després. El jutge únic va imposar una sanció i el president de la Federació Espanyola ha aplicat ara una mesura de gràcia. Com a esportista ho accepto”, ha declarat Tito Vilanova.

El tècnic creu que una sanció quantificada en un nombre de partits no és un càstig real: “El càstig no és si ens fiquen un, dos o cinc partits. El càstig més gran seran les imatges que es podran veure durant els propers anys, que difícilment s’oblidaran. Això és un càstig per a tots dos”.

A més, el tècnic ha recordat que Mourinho ja va saludar-lo en el partit posterior al Santiago Bernabéu i no considera que tinguin “una mala relació”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();