fcb.portal.reset.password

Tito Vilanova avisa del perill de l'Athletic Club / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Tito Vilanova no es refia d’un Athletic Club de Bilbao que respecte a l’any passat ha tingut un inici més irregular que el situa en la 14a posició de la classificació. El tècnic creu que, tot i la marxa de Javi Martínez de l’equip i la suplència d’un jugador com Fernando Llorente, “juguen de la mateixa manera que la temporada passada, i crec que no tindrem temps de pensar perquè hi haurà un jugador que estarà pressionant”. “Juguen d’una manera molt intensa, i això fa que el partit sigui molt difícil”, ha comentat.

“No dono el Madrid per mort”

El tècnic ha restat importància al fet de trobar-se a 11 punts del Reial Madrid. I és que coneix molt bé l’equip blanc i és per això que “no el dono per mort”. A més, davant el derbi madrileny d’aquest cap de setmana, Vilanova és de l’opinió que l’equip només ha de pensar en l’Athletic, ja que “la resta està fora de les nostres possibilitats”. “Parlem de situar-nos a 14 punts i potser acabem la jornada i se situen a 8”, ha avisat.

Dissabte el Barça de Tito Vilanova pot superar el rècord de millor inici a la Lliga. “No és normal que guanyem tots els partits. Hem d’estar preparats per quan perdem”, ha reconegut l'entrenador.

“La Pilota d’Or no ens distreu”

Per la seva banda, no creu que el rebombori al voltant dels finalistes a la Pilota d’Or 2012 afecti el partit contra l’Athletic Club. Vilanova, que ha recordat que li pregunten "sobre la Pilota des de la primera roda de premsa”, s’ha mostrat content perquè Messi i Iniesta opten al trofeu. “Estem feliços pel Club, per ells i pels jugadors formats a casa”. “La il·lusió és que la guanyi un dels dos. Segur que el guanyador és just i mereixedor”, ha apuntat.

Per la seva banda, també ha reconegut la feina feta durant el 2012 dels tres candidats a millor tècnic de l’any (Pep Guardiola, Vicente del Bosque i José Mourinho): “Els tres que opten aquest any ho fan de manera merescuda”.

“No hi ha data per a la tornada d’Abidal”

En l’entrenament d’aquest matí Éric Abidal ha treballat al marge de l’equip juntament amb Marc Bartra i Alexis Sánchez. “El cas d’Abidal és diferent al de qualsevol altre jugador lesionat. És cert que hem anat progressant però el seu cas, com que és excepcional, no permet dir una data exacta per a la seva tornada”, ha explicat l'entrenador, i ha afegit que el francès “ja fa uns dies que és amb nosaltres i l’entrenament d’aquest divendres és com un dia qualsevol. No ha fet res diferent a altres vegades”.

Tornar a dalt