fcb.portal.reset.password

Tito Vilanova, en la roda de premsa d'aquest divendres. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB.

Dia molt esperat a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Molts mitjans de comunicació han acompanyat Tito Vilanova en la seva primera compareixença des de la seva tornada a Barcelona. L’entrenador no ha perdut el to optimista i s’ha mostrat molt animat. Ha estat contundent a l’hora de parlar del seu futur: “Em sento amb moltes forces i, si la salut m’ho permet, tinc moltíssimes ganes de continuar”. “Em trobo molt bé després d’un procés com el que he passat, no he vingut abans perquè hi havia uns efectes secundaris. Cada dia que passa em sento millor i tenia ganes de ser aquí”, declarava.
Aquesta feina no em comporta cap càrrega i els metges em van dir que el millor que podia fer era treballar
El tècnic del Barça ha explicat com va seguir desenvolupant la seva feina durant la seva estada als Estats Units. Explicava: “Hi havia un problema de distància. A Nova York he tingut un dia a dia generalment bo i gràcies a les noves tecnologies he pogut estar molt en contacte amb l’equip”. Ha viscut moments molt durs, però ha afirmat que en cap moment ha pensat a deixar-ho: “Quan tinc dos dies de festa no sé què fer. Aquesta feina no em comporta cap càrrega i els metges em van dir que el millor que podia fer era treballar”.

Un tècnic agraït

En la seva reaparició davant dels mitjans, Vilanova ha volgut fer una menció especial per als seu ajudants: “Roura i Altimira han fet un treball exemplar i a un nivell altíssim”. També ha recalcat la decisió de l’Entitat: “La situació sense l’entrenador en un altre lloc hauria estat molt complicada. La decisió del Club era molt difícil i l’hauria entès en qualsevol sentit”. Finalment, l’entrenador s’ha tret el barret davant l’actitud dels seus homes. Els ha agraït “el treball i el compromís extraordinari amb el Club”: “Hem d’estar contents amb aquests jugadors que s’han mantingut a la Lliga i són a les semifinals de la Champions per sisè any seguit”.

El repte bavarès

En l’apartat purament esportiu, Tito Vilanova ha analitzat la derrota a l’Allianz Arena. “Sí que és veritat que el Bayern ha arribat a un nivell espectacular i nosaltres, no malament, però tampoc en el millor. De totes maneres, el partit no era de 4-0”, ha indicat. Respecte a la tornada, no ho dubta: “Som el Barça i tenim l’obligació davant dels aficionats de demostrar que podem competir i guanyar. Després ja es veurà. Hem de jugar amb confiança. Sé que és molt difícil, però no vull tirar la tovallola”.

La Lliga, com més aviat millor

Primer de tot, però, el Barça visitarà San Mamés, un dia en què podria ja conquerir la Lliga. Ho té clar: “Com més aviat la guanyem millor, el moment m’és igual. Vull ser campió”. En aquest sentit, l’empordanès, tot i reconèixer que “sempre es pot millorar”, ha elogiat la trajectòria culer: “Estem fent una Lliga excel·lent, competim segurament a la Lliga més forta i per aconseguir tots aquests punts  segur que fem coses bé”.

Pensant en el futur

Durant la roda de premsa han sortit molts noms propis amb vista al futur. Vilanova ha intentat ser discret. Segons ell, “queda una part important de la temporada i no és bo parlar ara d’altes i baixes”. Això sí, ha apuntat que el 4-0 de Munic no influirà gaire en les decisions: “Durant l’any hem planificat la temporada que ve i no crec que hi hagi gaire variació del que s’ha parlat. No és fàcil millorar aquest equip”. En dos casos molt sensibles, com el d’Abidal i el de Valdés, sí que ha aprofundit. Del francès ha dit que “s’anirà pas a pas com fins ara” amb ell i del porter ha assegurat que ell no té “cap problema que segueixi un any més”. Valdés finalitza contracte el 2014 i ha manifestat la seva intenció de no renovar-lo.

Tornar a dalt