fcb.portal.reset.password

Alexandre Song, durant la seva roda de premsa de presentació / FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

Alexandre Song no volia deixar escapar aquesta ocasió. Il·lusionat, ha reconegut que quan va conèixer l’interès del FC Barcelona “ràpidament vaig dir que sí”. “Estic molt content de ser aquí a Barcelona. És un gran dia per mi i la meva família. Poder jugar al millor equip del món és una cosa que només passa un cop a la vida”, ha afirmat, en una roda de premsa en què s’ha expressat en francès i en la qual l’han acompanyat el vicepresident Josep Maria Bartomeu i el director de l’Àrea Esportiva Andoni Zubizarreta.

“Tinc dos fills fans de Messi”

El camerunès aterra a Barcelona, segons ha reconegut, amb la intenció d’assolir el màxim nombre de títols possibles. “Sé que el Barça ho ha guanyat tot, però penso que és un equip que està preparat per seguir-ho guanyant tot. Intentaré fer-ho el millor possible perquè sigui així”, ha afirmat. Song ha reconegut també la seva admiració per Messi, així com la dels seus fills: “Tinc dos fills molt fans de Messi. Quan jugaven al jardí de casa feien d’ell. Messi té un talent impressionant, és el millor”.

De central, de mig centre o del que calgui

Pel que fa a quina posició és la seva preferida, Song ha estat prudent: “A l’Arsenal he jugat en les dues posicions [de central i de mig centre defensiu]. Estic disposat a ajudar allà on faci falta”. El jugador, a més, ha deixat clar que no ve a prendre-li el lloc a Sergio Busquets, del qual ha dit que és “el millor en la seva posició”, i ha explicat que és un jugador “diferent” de l’exblaugrana Touré Yaya.

Aposta per una adaptació ràpida

Jugui on jugui, Song creu que rendirà força ràpid. No pensa que necessiti gaire temps d’adaptació a Can Barça: “L’estil de joc és similar en algunes coses al de l’Arsenal, i crec que això m’ajudarà a una adaptació més ràpida, i també la bona relació que tinc amb Cesc”. Cal recordar que el d’Arenys i ell van coincidir gairebé sempre a l’Arsenal des del 2005 fins al 2011. “M’ha explicat moltes coses del Club”, ha confessat durant la seva compareixença.

Bartomeu: “Negociació dura, però curta”

El vicepresident Josep Maria Bartomeu ha reconegut que “no ha estat fàcil” portar Song al Barça. “Com ja va passar amb Cesc, és un jugador que l’Arsenal no volia vendre i que estava fixat amb un preu molt alt, però estem satisfets de les xifres pagades tant per Cesc com per Song. No ha estat una negociació fàcil, però el jugador tenia la voluntat de venir, li feia molta il·lusió, i això ha facilitat les coses. Ha estat dur, però més ràpid que altres negociacions”, ha acabt dient.

Per la seva banda, Zubizarreta s’ha desfet en elogis cap al camerunès: “Song era el primer de la nostra llista de jugadors. Té capacitat tècnica i tàctica, domini de la pilota i recorregut físic. És un jugador amb experiència en l’alta competició i que sap el que és viure situacions de gran pressió i exigència”.

No es descarten sortides

El director de l’Àrea Esportiva, Andoni Zubizarreta, ha reconegut, en el transcurs de la roda de premsa, que no es descarta alguna venda o cessió abans del 31 d’agost. “Ens agrada treballar amb una plantilla més aviat curta. Fins al final del mercat tenim alguna possibilitat interessant, i estem treballant amb els representants d’alguns jugadors perquè puguin desenvolupar el seu projecte esportiu allà on els vagi millor”, ha explicat. En el capítol d’arribades, Andoni Zubizarreta ha assegurat que, en principi, ja no es preveuen més fitxatges. “Tenim la plantilla que volíem”, ha manifestat.

Tornar a dalt