fcb.portal.reset.password

Busquets celebra el gol contra el Chelsea / FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

El seu nom acostuma a ser present en totes les alineacions, tant a les del Barça com a les de la selecció espanyola. Tot i la seva joventut -el proper 16 de juliol farà 24 anys- ja és un jugador gairebé imprescindible. Fa quatre anys, el 13 de setembre del 2008, Guardiola el va fer debutar amb el primer equip en el seu segon partit com a entrenador del Barça i des d’aleshores no ha parat de progressar. “És el millor migcentre del món, igual de competitiu que Messi i, com ell, mai juga malament les finals. A més, és un gran tipus”, afirmava Guardiola en l’últim número de la Revista BARÇA.

Sergio Busquets ha posat punt i final a la temporada 2011/12 amb 67 partits a les cames, 52 amb el Barça i 15 amb la selecció espanyola. Unes xifres a l’abast de molt pocs futbolistes i que només supera Messi, que va batre el seu rècord personal de partits jugats en una mateixa temporada, amb 69, entre el Barça i la selecció argentina.

83% dels possibles partits del calendari

El migcampista blaugrana ha jugat un 83% dels possibles partits del calendari. Amb el Barça ha disputat 52 dels 64 partits possibles i amb Espanya, 15 de 17. De fet, Sergio Busquets, com la resta dels internacionals blaugrana, hauria pogut completar tots els partit del calendari 2011/12 menys un, la final de la Champions.

Guardiola no té dubtes sobre Sergio Busquets, l’hereu de Puyol, Xavi, Iniesta i Valdés: “Aquest és un jugador que està destinat a agafar el llegat del vestidor. Quan ell es converteixi en capità de l’equip, que ho serà tard o d’hora per mèrits propis, serà dels que posarà tothom a lloc. L’entrenador ha d’organitzar coses, però n’hi ha d’altres que pertanyen als jugadors. El capità ha de tenir un ascendent molt important i el Sergio el tindrà”. Paraules de Pep al número 57 de la Revista BARÇA.

67 partits, 5 títols

Sergio Busquets ha disputat aquest curs 31 partits de Lliga, 10 de Champions, 8 de Copa del Rei, un a la Supercopa d’Espanya, un a la Supercopa d’Europa i un al Mundial de Clubs. A aquests duels amb el Barça cal afegir-hi els 15 compromisos amb la selecció espanyola, els últims sis a l’Eurocopa de Polònia i Ucraïna.

Un total de partits que s’han transformat en quatre títols amb el Barça –Mundial de Clubs, Copa del Rei i les dues Supercopes- i un amb la selecció espanyola, l’Eurocopa assolida aquest diumenge davant d’Itàlia.

Tornar a dalt