fcb.portal.reset.password

Sandro Rosell i Toni Freixa, en roda de premsa / FOTO: GERMÁN PARGA-FCB

El president Sandro Rosell i el portaveu Toni Freixa han comparegut aquest dilluns a la tarda per transmetre la confiança absoluta de la Junta Directiva en Tito Vilanova i el seu cos tècnic. “Vull deixar claríssim que aquesta Junta ratifica Tito Vilanova fins que torni, sigui quan sigui”, ha declarat el president blaugrana. “La seva recuperació és prioritària i donaria per bona la temporada si Tito Vilanova la finalitza recuperat de la seva malaltia. No marxarà encara que això ens costi tots els títols”, ha afegit un Rosell molt convençut.

“Està amb ànims, amb ganes de tornar”

El president, que va viatjar la setmana passada a Nova York per visitar Tito Vilanova, ha afirmat que va veure’l “molt bé i amb molts ànims, considerant que està enmig d’un tractament de radioteràpia i quimioteràpia”. “Està amb ganes de tornar i fent el compte enrere”, ha assegurat Rosell, que ha avançat que el tècnic podria tornar a finals de març, sempre que es compleixin els terminis previstos. En aquest cas, si l’equip tomba l’AC Milan, el tècnic podria asseure’s a la banqueta per a l’eliminatòria de quarts de Champions.

Agraït a Roura

Tito al marge, Rosell ha volgut destacar la feina que està duent a terme Jordi Roura i tot el cos tècnic blaugrana: “Per a mi és un heroi. Cal agrair-li la responsabilitat que està agafant, perquè no li pertocava, i també a la resta de l’'staff' tècnic i als jugadors, que estan patint aquesta càrrega moral”.

Sobre el moment de forma de l’equip, Rosell ha recordat que “no s’està cremant res” i que l’equip només ha patit “molts dies sense el nostre líder”, cosa que ha fet que “s’abaixi la frescor i la tensió”. Amb tot, ha demanat respecte per un Barça guanyador durant els últims quatre anys i mig i que “té més crèdit que dos partits perduts”.

Neymar, a la llista de possibles fitxatges

Seguint en l’àmbit del primer equip, el president blaugrana ha reconegut l’interès del FC Barcelona pel brasiler Neymar. “És cert que en el nostre grup d’observadors i tècnics és un jugador que agrada. Està a la llista de possibles fitxatges de futur”, tal com va anunciar el vicepresident Josep Maria Bartomeu ara fa deu dies.

La seguretat al Camp Nou

En un altre ordre de coses, Rosell i Freixa han reconegut la distribució d’entrades a 110 socis a un preu fix de 10 € al Gol Sud des del primer partit del 2013 contra l’Espanyol. “Volíem fer proves i probablement hauríem d’haver-ho comunicat als Mossos i vam cometre un error en no fer-ho”, ha confessat Rosell, que ha deixat clar que la Junta sempre ha actuat “des de la bona fe, des de la tolerància zero amb la violència i volent unir els grups d’animació”.

Ara, però, tots dos han reconegut que el Club interromprà definitivament aquesta distribució d’entrades entre socis i deixarà de banda també la idea de la grada d’animació. Tot i que li hauria agradat engegar una grada d’animació, Rosell ha reconegut que “en el nostre mandat, ja no es parlarà més del tema”. “Ho avortem, s’ha acabat aquesta història. Creiem que és el més segur”, ha reblat.

En aquest sentit, Freixa també ha anunciat que el Club esperarà la proposta de sanció per part de la Conselleria d’Interior pel cas de la bengala del Barça-Madrid de Copa i ha explicat que, de cara al partit contra el Dépor, s’introduirà un dispositiu de seguretat que exigirà la comprensió dels socis en el cas que s’incrementin els escorcolls per entrar al camp.

Espionatge i avals

Sobre l’espionatge que va encarregar el Club entre el 2008 i el 2010, la Junta ha anunciat que “endegarà accions judicials que corresponen a preservar la imatge del Club, la intimitat dels seus treballadors i el patrimoni de l’Entitat”. Segons paraules de Toni Freixa, el FC Barcelona vol saber “a qui i per quin motiu es va espiar”.

En aquest sentit, s’ha reconegut que el Club va destinar fins a 3,1 milions d’euros en espionatge (uns 800.000 en Método 3 i uns 2,3 milions a les empreses Intelligence Bureau i Cybex Experience, l’encarregada de seguir els correus interns del Club).

Sobre la sentència dels avals, referida a la Junta que va entrar al Club l’any 2006, Freixa ha comunicat que el Club “tècnicament no té la posició de demandant” i, per tant, “no té la legitimació per executar aquesta sentència”. Aquesta, segons ha explicat Freixa, només la té el soci que ha demandat. Sobre aquesta qüestió, Rosell ha explicat que la Junta ha tingut un debat informal sobre si executaria o no la sentència, en l’hipotètic cas que pogués fer-ho: “La tendència majoritària de la Junta és que no l’executaríem, no és la nostra vocació i no volem que paguin justos per pecadors”.

Tornar a dalt