fcb.portal.reset.password

Rosell vol que Xavi i Puyol es retirin al Club / FOTO: ARXIU FCB

Sandro Rosell es mostra partidari de la idea que tant Xavi Hernández com Carles Puyol, als quals considera “dos referents històrics difícilment igualables”, finalitzin la seva trajectòria professional vestint la samarreta del primer equip del FC Barcelona. “Ens agradaria moltíssim que tots dos pengessin la samarreta al Club, i que després no juguessin mai més a cap altre club, professionalment parlant”, ha explicat.

A més de valorar la tasca del capità, el president barcelonista ha comentat que Xavi és “un referent, un jugador històric que complirà amb tots els rècords de participació en el Club”. I ha prosseguit: “Jo crec que ell també té ganes d’acabar al Barça i no tinc cap mena de dubte que així serà.”

El president del FC Barcelona ha fet aquestes declaracions en el marc de les visites institucionals que està duent a terme aquesta setmana a Nova York, concretament en la visita de la seu de la Penya Blaugrana de Nova York, situada al Bar Smithfield del barri de Chelsea, on va coincidir amb l’exblaugrana Rafa Márquez. Allà va atendre els mitjans de comunicació i va repassar alguns temes relacionats amb l’actualitat del primer equip.

El contracte de Tello

D’altra banda, Rosell ha confirmat que existeix la voluntat d’ampliar el contracte de Cristian Tello: “És un dels jugadors que volem que segueixi amb nosaltres, perquè els tècnics així ho volen. És el que el Barça busca, gent del planter que estigui molts anys amb nosaltres, i que tinguem molts jugadors catalans i fets a casa dins de l’onze inicial.”

Pel que fa al brasiler Neymar, el president barcelonista ha apuntat que “és jugador del Santos fins al 2014, i així ho seguirà sent fins llavors, si no passa res”.

La feina de Tito Vilanova, “excel·lent”

Rosell qualifica la feina que Tito Vilanova està fent al capdavant de la banqueta del primer equip d’“excel·lent”. “El seu paper és molt difícil. No és senzill substituir un mite vivent del barcelonisme com és el Pep. Ho està fent molt bé, jo que diria que excel·lent, davant la feinada que té d’ocupar el lloc d’una persona que serà històrica, inoblidable i un referent per a tota la vida dins de la història del Club”, explica.

Parlant del Clàssic del proper 7 d’octubre al Camp Nou, Rosell apunta que, com tots els duels entre el Barça i el Reial Madrid, “mai hi ha cap previsió que es compleixi, i és un dels partits més oberts de la temporada”. A la vegada, garanteix l’esforç que hi posarà la plantilla: “Afrontem aquest partit amb la màxima il·lusió, amb moltes ganes, actitud i volent, evidentment, quedar molt bé amb els nostres aficionats d’arreu del món”. El president blaugrana no considera que aquest hagi de ser un clàssic especial ni pel moment polític que s’està vivint a Catalunya ni per la diferència de vuit punts que separa els dos equips. “Això acaba de començar i queda moltíssima Lliga per endavant”, recorda.

Sobre les paraules que van intercanviar Villa i Messi en el transcurs del partit contra el Granada, Rosell ha tret importància al moment: “No em va fer patir gens, perquè els que hem jugat al futbol sabem que aquest tipus de discussions al camp són normals, i fins i tot bones, per aixecar una mica la tensió i la moral”.

La Penya Barcelonista de Nova York, “molt activa”

Sandro Rosell ha volgut ressaltar el paper de la Penya Barcelonista en una ciutat de la importància de Nova York: “Totes les penyes tenen la mateixa importància. El que passa és que Nova York no deixa de ser una ciutat referent, entesa per molta gent com la capital del món, i la veritat és que té gràcia el fet de tenir una penya tan nombrosa i tan activa en aquesta ciutat. No para de fer activitats i de demostrar que el barcelonisme està molt viu també en un país com els Estats Units, en què el futbol europeu no és el primer esport professional”.

Tornar a dalt