fcb.portal.reset.password

Andrés Iniesta

Deu anys després de debutar amb el primer equip del Barça en un partit de Champions a Bruges, Andrés Iniesta recull els elogis unànimes del futbol mundial. L’elecció com el millor jugador de l’Eurocopa 2012, un guardó que molts cops recau en golejadors, és un gran reconeixement al geni de Fuentealbilla. “En molts sentits, Iniesta simbolitza aquest torneig. És un jugador creatiu, incisiu, amb i sense pilota”, va afirmar Andy Roxbuirgh, el director tècnic de la UEFA després de fer públic el nom del manxec com el millor futbolista del torneig.

El ‘8’ blaugrana -el ‘6’ de la selecció espanyola- sempre prioritza el col·lectiu i reitera que no pensa en els premis individuals: “Jugo per ser feliç. Si després la gent valora el que faig, doncs jo encantat”. Ho diu un futbolista que ja ha guanyat cinc Lligues, tres Champions, dues Copes del Rei, cinc Supercopes d’Espanya, dues Supercopes d’Europa i dos Mundials de Clubs amb el Barça. Un palmarès espectacular al qual cal afegir-hi un Mundial i dues Eurocopes amb la selecció espanyola.

Múltiples elogis

“Què puc dir de l’Andrés? Això engrandeix encara més la seva figura, si és que es pot. S’ho mereix, per com ha jugat durant tot el torneig i per com ha acabat l’Eurocopa”, exclamava Víctor Valdés, un dels grans amics d’Iniesta al vestidor blaugrana. “Iniesta és molt gran”, apunta Cesc Fàbregas. “Ell i Xavi són dos dels millors del món. A més, t’ajuden a integrar-te”, afegeix Jordi Alba, el nou jugador del FC Barcelona.

Uns elogis compartits per altres protagonistes del futbol mundial com, per exemple, l’exjugador Zinedine Zidane: “Iniesta té una influència enorme en el joc de la seva selecció. Espanya juga bé, però ell està a un altre nivell”. Va entrar al Barça amb 12 anys, s’ha format pacientment a la Masia, és un referent tant al Barça com a la selecció espanyola i, el millor de tot és que, després de superar totes les etapes sense presses, només té 28 anys.

A l’onze ideal de ‘L’Équipe’

Els blaugranes Andrés Iniesta, Cesc Fàbregas i Jordi Alba han estat seleccionats en l’onze ideal de l’Eurocopa que elabora el prestigiós diari francès ‘L’Équipe'. Un equip que completen Casillas i Ramos, de la selecció espanyola, el txec Salassie, els portuguesos Pepe i Nani, l’anglès Gerrard, l’italià Pirlo i l’alemany Khedira. Els jugadors han estat escollits en funció de la nota mitjana obtinguda en cada partit del torneig, amb un mínim de quatre partits disputats.

Tornar a dalt