fcb.portal.reset.password

Ricard Pruna, en roda de premsa / FOTO: GERMÁN PARGA-FCB

Carles Puyol ha estat intervingut satisfactòriament aquest matí pel doctor Joan Carles Monllau a la Unitat del Genoll de l’Institut Català de Traumatologia i Medicina de l’Esport (ICATME - Quirón Dexeus). Així ho ha confirmat el doctor Ricard Pruna: “La intervenció quirúrgica ambulatòria, l’extirpació d’un quist de Baker, ha durat uns 35 minuts. Esperem que, si no hi ha cap contratemps, el jugador pugui anar cap a casa seva aquesta tarda”.

Pruna també ha explicat que el temps de recuperació és d’unes tres o quatre setmanes i que s’espera que Puyol pugui arrencar els entrenaments amb la resta del grup, a mitjans de juliol.

“No s’opera per capritx”

Pruna ha deixat clar que “el jugador no s’opera per capritx”. “Puyol interromp i sacrifica el que li queda de vacances per acabar amb les molèsties que arrossega. Vol arribar al 100% a la pretemporada”, ha declarat.

El doctor ha explicat que aquests problemes al genoll es remunten a dos anys enrere: “Aquest genoll té un historial proper als dos anys. En aquest temps se li han fet dues artroscòpies per solucionar els problemes de cartílag. La primera va anar molt bé: es va fer una neteja i es va solucionar el problema al genoll. A la segona es va fer una neteja que va acabar amb els residus de problemes de cartílag al genoll”.

Ha seguit així: “Tres mesos després d’aquesta segona artroscòpia seguia tenint molèsties al genoll. Fent més proves ens adonem que la solució és treure aquest quist de Baker que li dóna molèsties en la flexió del genoll i que tant el limita. Puyol tenia un quist de característiques cròniques i hi havia cossos lliures en el seu interior”.

Pruna ha explicat que un 50% de la població té quistos de Baker i que també “altres jugadors del primer equip en tenen, però no s’ha de fer res”.Messi i Neymar

Més enllà de Puyol, Pruna també ha hagut de respondre sobre altres jugadors de l’actualitat blaugrana. Primer, ha donat detalls de com va anar la lesió de Leo Messi produïda contra el PSG: “Es produeix en un mal moment per tema de calendari. Això no et permet treballar amb tranquil·litat i amb els terminis i la lentitud que tots voldríem. Fem un pla ajustat a les circumstàncies i tenim plantejat que, si és possible, no jugui a casa contra el PSG. Els fets van fer que hagués de jugar i això va trastocar els nostres plans. A partir d’aquí vam repensar la situació. No pots córrer contra el temps en una lesió muscular. La lesió no va empitjorar, fins i tot es va anar curant tot i jugar i entrenar, cosa que és altament difícil. Però el més recomanable és parar. Si s’hagués produït aquesta lesió a principis de desembre hauria tornat a principis de gener perfectament”.

Sobre el primer fitxatge blaugrana de cara a la temporada 2013/14, Neymar Jr, Pruna ha reconegut que “la primera impressió és que li falta algun quilet”. “Li vam fer un reconeixement a tota velocitat i el pes és una dada més. Al llarg de la temporada anem coneixent el jugador i constantment anem obtenint dades. Amb això podem determinar el pes ideal que li correspon. La primera impressió és que el pes de 64,5 té tendència a la baixa i potser li falta algun quilet, però no puc dir exactament quant”.

Tornar a dalt