fcb.portal.reset.password

José Manuel Pinto ha parlat de la força de l'equip en una entrevista per a Barça TV i el web del Club / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

José Manuel Pinto ha atès Barça TV i www.fcbarcelona.cat, on ha repassat l'actualitat blaugrana pel que fa a l’equip, però també a títol personal. El porter també ha mirat enrere i ha recordat els seus primers mesos al FC Barcelona.

Va venir per sis mesos i ja fa que hi és cinc anys i mig. Es veu jugant molts anys i acabant la carrera al Barça?
"De moment gaudeixo de la meva carrera i la vull allargar com més anys millor. Mentre em trobi bé físicament i amb força, no em plantejo quan em retiraré. I al Barça? M'agradaria que fos així, ja que aquí sóc feliç. El meu fill ha nascut aquí i després del futbol vull fer la meva vida aquí. Estic enamorat d'aquesta ciutat".

Quan la seva carrera s’acabi, s’endurà amics d'aquest vestuari?
"És el més bonic i el més important. Fins i tot per sobre dels títols, dels triomfs. Serà l'amistat, el que m’enduré dels companys. Agafes tan afecte a les persones que, per descomptat, jo d'aquí m’enduré molts amics, igual que en la meva etapa al Betis, al Celta o al Safa San Luis, quan era petit".

Com veu la nova temporada? De moment, invictes a la Lliga i la Champions.
"De moment té molt bona pinta. És molt llarga, i com sempre la veig més difícil i competitiva. Els rivals cada vegada t'ho posen més complicat. No serà fàcil, però nosaltres tampoc ho posarem fàcil, ja que seguim amb la mateixa ambició de guanyar".

La diferència entre el Barça i el Madrid són els 8 punts que marca la classificació?
"Crec que no, perquè ara els punts són anecdòtics. Jo no visc al vestidor del Madrid, però sé el que passa al nostre i la nostra gran força és la unió que hi ha dins del vestidor. I el bon ambient. Quan a la feina hi sumes la qualitat humana, els resultats són millors. Al Madrid potser ho tenen això, però al Barça és impressionant".

Amb Pep Guardiola sempre es va sentir valorat. Amb Tito Vilanova passa el mateix?
"És el mateix, ja que no ha canviat res. Em sento valorat de la mateixa manera".

Creu que el seu rol serà el mateix? Pinto amb Guardiola va jugar tots els partits de la Copa del Rei, encara que vostè no és només el porter de la Copa.
"Jo m’entreno per tenir l'oportunitat de poder jugar. M'agradaria, però jo no decideixo. La meva feina és entrenar-me perquè quan el míster em necessiti jo estigui al cent per cent. Ja sigui a la Copa , a la Lliga, a la Lliga de Campions..., el que sigui".

A Barcelona, ha après a jugar un altre futbol?
"Va ser arribar aquí i ja em van dir que la prioritat era jugar amb els peus. Va ser un repte que el vaig assumir de manera ràpida i que m'agrada. Li he agafat el gust i gaudeixo molt jugant amb els peus. Quan en els entrenaments hi ha possessions, m'encanta jugar i sempre cal millorar. Va ser un canvi que vaig haver d'aprendre en sis mesos".

Què és el que més li agrada de ser porter?
"Des de petit sempre vaig tenir molt clar que volia ser porter. El meu avi va ser porter, el meu oncle va ser porter, o sigui que potser és perquè ho porto a la sang. El lloc de porter és molt diferent de la resta, és una de les responsabilitats que hi ha. Quan falla el porter ja no hi ha ningú darrere, i per això cal ser molt fort de cap, tenir molt de caràcter i molta personalitat. Per això som diferents dels altres".

Se sent un privilegiat?
"Sí, des de petit sempre vaig tenir la il·lusió de jugar a futbol, de porter, i d'arribar a Primera Divisió. I ara estic complint el somni de ser al millor equip de la història. He jugat a Primera, he jugat la Lliga de Campions, he aconseguit el trofeu Zamora i continuo gaudint".

 

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();