fcb.portal.reset.password

Triomf al camp del Llevant. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB.

Valdés, Montoya, Piqué, Puyol, Jordi Alba, Busquets, Xavi, Cesc, Pedro, Messi i Iniesta. És l’alineació del Barça al camp del Llevant del minut 13 al 75. La lesió de Dani Alves ha comportat l’entrada de Montoya i, d’aquesta manera, el Barça ha format amb onze jugadors del planter per primera vegada en la història recent del Club. Més tard, quan Adriano ha substituït Alba, la xifra ha tornat a ser de 10.

Si bé és cert que les alineacions de Tito Vilanova, ara, i Pep Guardiola, abans, incloïen una àmplia majoria de jugadors de casa, mai s’havia donat aquesta circumstància.

La marca Barça

De la plantilla actual, 16 dels 24 membres (i tot el cos tècnic) són formats a la Masia. Entre ells els quatre capitans: Puyol, Xavi, Iniesta i Valdés. A més, la seva figura més esplendorosa, Leo Messi, va arribar a les categories inferiors barcelonistes en edat infantil. Ja compta amb tres Pilotes d’Or. Són tots futbolistes amb un estil recognoscible, amb un alt nivell tècnic i amb facilitat per desenvolupar un joc combinatiu i ofensiu

Model consolidat

La filosofia culer és admirada arreu del món. En els darrers temps, el Club ha trobat l’èxit en els millors aparadors possibles. Per exemple, a la final de la Lliga de Campions de Roma el 2009 (7 del planter d’entrada), la de Wembley el 2011 (7) o la final del Mundial de Clubs 2011 (9).

Tornar a dalt