fcb.portal.reset.password

Neymar celebra la victòria contra Mèxic. FOTO: www.flickr.com/photos/neymaroficial

El flamant fitxatge del Barça, Neymar da Silva, va tornar a enlluernar aquest dimecres a la nit amb una actuació estel·lar durant la segona jornada de la Copa de les Federacions.

El Brasil es va desfer de Mèxic per 2-0. El ‘10’ de la ‘canarinha’ va ser l’autor del primer gol, amb una engaltada inapel·lable amb l’esquerra, i es va inventar el segon amb una espectacular ziga-zaga davant de dos defenses asteques i una assistència letal a Jo.

A més d’aquestes dues accions decisives, Neymar es va erigir en el gran referent ofensiu del Brasil, oferint un ampli ventall de recursos tècnics i fent gala de la seva velocitat per desequilibrar (va completar sis regats). Amb tot, el nou crac blaugrana va ser escollit com el futbolista més valuós del partit, un fet que ja havia succeït en el debut de la selecció brasilera davant del Japó, després del gran gol que va anotar.

La premsa l’alça

L’actuació de Neymar ha tingut ressò mundial. Per exemple, aquest dijous al matí, ‘La Gazzetta dello Sport’ italiana obria la seva edició digital titulant “Un altre espectacle de Neymar
amb Mèxic sobre la gespa”. “Neymar obre el llibre”, indicava el portuguès ‘A Bola’ per definir l’acció prèvia al 2-0.

Entre la premsa del Brasil, la victòria de la pentacampiona i les genialitats de Neymar han quedat un pèl diluïdes per les protestes que es porten a terme a les principals ciutats del país. Tot i això, no és difícil veure el davanter en portada. “L’atacant comanda la festa brasilera”, explicava ‘Correio Braziliense’ en primera plana. L'esportiu 'Lance' el figurava com "Els braços del poble".

Compromès amb el país

Precisament, abans d’enfrontar-se a Mèxic, Neymar va pronunciar-se sobre el conflicte brasiler a través de les xarxes socials. “Sento tot el que està passant al Brasil. Sempre he tingut fe que no seria necessari arribar al punt de ‘prendre els carrers’ per exigir millors condicions de transport, salut, educació i seguretat, tot això és obligació del govern...”, assenyalava. “Tinc família i amics que viuen al Brasil! Per això també vull un Brasil més just, més segur, més sa i més honest!”, afegia.

En finalitzar el matx contra Mèxic, el mateix Neymar llançava un altre missatge, aquest cop molt més alegre:

Iguala Ronaldo i Gerd Müller

Amb la segona diana a la Copa de les Confederacions, Neymar en suma 14 aquesta temporada amb el Brasil. Iguala així el rècord fins ara en possessió de Ronaldo Nazario i Gerd Müller.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();