fcb.portal.reset.password
Moment en què Neymar és entrevistat per Barça TV

Entrevista a Neymar per a Barça TV i www.fcbarcelona.cat / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Abans d’incorporar-se de nou a la concentració amb la seva selecció, el nou fitxatge del FC Barcelona Neymar va atendre Barça TV i www.fcbarcelona.cat. El davanter brasiler repassa la intensa jornada de dilluns, quan va ser presentat, i parla de l’emoció de vestir la samarreta del Barça i compartir equip amb Messi.

 • S’imaginava que tindria una presentació com a jugador del Barça amb gairebé 60.000 persones?

“No, ha estat molt millor del que m’esperava. El que ha passat ha estat molt emocionant per a mi. M’ha fet molt, molt, molt feliç”.

 • Suposo que aquests han estat dies de moltes emocions. Primer perquè es va acomiadar del Santos, i per tot el que ha viscut… Sentia que el Brasil li havia quedat petit i que li calia trobar nous reptes?

“Vaig sentir que era el moment de sortir. Era el moment de buscar coses noves, i una cosa que és fantàstica és el Barcelona. Ser jugador del Barça significa fer realitat un somni”.

 • Fa uns dies va dir que Dani Alves havia insistit molt perquè vingués a Barcelona. Què li ha explicat en Dani?

“En Dani sempre m’ha parlat molt bé del Barcelona. De la ciutat, però sobretot del grup, de l’equip. Aquest equip és meravellós. Té grans jugadors, i grans amics, que és una de les coses més importants per a un equip de futbol. En Dani em va dir que això és el que trobaria al Barcelona. Ell m’animava a venir. L’Adriano també em va parlar del Barça, i em va animar a venir-hi. I ja sóc aquí”.

 • Dilluns va poder estar amb l’Adriano, i també amb el seu fill. Què li ha explicat?

“M’ha donat la benvinguda i m’ha desitjat que fos feliç aquí. L’Adriano és una gran persona. Amb ell tenim una fantàstica relació a la selecció del Brasil, i avui tinc l’oportunitat de ser al mateix equip també com a amic seu”.

 • Durant la roda de premsa de presentació va parlar de Ronaldinho. Va dir que el seu primer record del Barça és d’ell. Què recorda d’en ‘Ronnie’ durant la seva etapa al Barça?

“Doncs el recordo a ell fent jugades, fent dríblings. Conquerint tots els títols al Camp Nou”.

 • El podem comparar amb ell, pel seu joc? Per a la gent del Camp Nou que no l’hagi vist jugar, el seu joc es pot considerar similar al d’en Ronaldinho?

“No, en Ronaldinho no té comparació. No existeixen comparacions amb ell. Va fer història al Barcelona, va fer història a la selecció brasilera, i segueix fent història. En el meu cas, estic començant a fer història, i espero poder deixar també la meva petjada aquí al Barcelona”.

 • Barça i Santos es van enfrontar al Mundial de Clubs del 2011. Vostè va dir que aquell dia havíeu après a jugar a futbol. Què el va impressionar del Barça aquell dia?

“El que més em va impressionar va ser la simplicitat del joc del Barça. El fet que anava dirigit a aconseguir un objectiu, i al mateix temps la seva plàstica. La simplicitat que el Barça era capaç d‘imprimir a cada partit va ser sensacional. El Barça va deixar tothom amb la boca oberta. No només als barcelonistes, o als mitjans de comunicació, sinó també als mateixos jugadors del Santos, als quals ens enfrontàvem”.

 • Aquests dies ha parlat molt de Messi, de la il·lusió que li fa jugar al seu costat. Què és el que més li agrada de Messi?

“Messi és un ídol per a mi. Sempre ho ha estat, i ho seguirà sent. I avui tinc l’oportunitat de jugar al seu costat. Segur que serà una experiència meravellosa. Estic molt content de poder ajudar-lo a seguir sent feliç”.

 • També, a la roda de premsa, va parlar de Xavi i Iniesta. Li agraden molt?

“Moltíssim. Tant en Xavi com l’Iniesta són dos cracs als quals sempre he admirat. Sóc fan de tots dos”.

 • Què veurà la gent al Camp Nou quan Neymar hi jugui?

“Doncs un Neymar feliç, atrevit i amb ganes de guanyar tots els partits”.

 • En Neymar no pot jugar si no està alegre?

“Això mateix, un ha d’estar alegre, ha de ser feliç”.

 • Al seu compte de Twitter i d’Instagram fa servir dues paraules, no sé si per definir-se com a futbolista o com a persona. Parla de gosadia i d’alegria. És vostè així com a persona o com a futbolista?

“Sóc així en la meva faceta personal, i també professional, però sobretot professionalment porto amb mi aquest lema de “la gosadia i l’alegria”.

El Neymar més personal

Quines aficions té?

“M’agrada sobretot estar amb els meus amics, amb la meva família, jugar a vídeojocs, les xarxes socials, aquesta mena de coses”.

Dilluns van venir molts amics seus per acompanyar-lo en aquest dia. Portaven la paraula ‘Tois’. Em pots explicar la història d’aquesta paraula?

“Doncs al Brasil hi ha una paraula (un gir informal de l’idioma) que molta gent fa servir quan parla, és la paraula ‘nois’. Uns amics van començar a dir ‘Tois’ en comptes de ‘nois’, i va acabar transformant-se en ‘Tois’, i avui als meus amics se’ls coneix com els ‘Tois’.

Va dir algunes paraules en català durant la presentació. Qui li està ensenyant el català?

“Vaig aprendre algunes coses amb una professora, i vaig acabar estudiant una mica de català, i ara m’hi he esforçat més, per tal de poder aprendre a parlar bé el català”.

Tornar a dalt