fcb.portal.reset.password

FIFA.com publica aquest dimecres una entrevista amb Leo Messi, guanyador de la Pilota d'Or

Hores abans de rebre la seva quarta Pilota d'Or, Leo Messi va concedir una entrevista a FIFA.com en què repassa el viscut durant el 2012. El crac blaugrana parla de Pep Guardiola, Tito Vilanova i Éric Abidal, així com del seu rècord de gols l'any passat i del bon moment de l'equip. També analitza el creixement de la selecció argentina en els últims mesos.

L'avantatge a la Lliga

Leo Messi afirma que l'equip té un avantatge a la Lliga important, però que encara queda molt per donar-la per sentenciada. "Nosaltres ho tenim ben clar i sabem que falta molt encara. La Lliga depèn de nosaltres gràcies a l'avantatge que tenim i com ens hem situat, però no podem relaxar-nos". "Ja sabem el que és l'Atlètic de Madrid, al qual ens enfrontem i és un gran equip. Al Reial Madrid mai el pots donar per mort perquè lluita fins al final i més d'una vegada ens ha retallat moltíssims punts", ha recordat. Així, el jugador té ben present que "no ens podem relaxar, encara que confiem que no tindrem problemes per continuar de la mateixa manera".

El relleu a la banqueta

L'argentí també explica com ha viscut l'equip el canvi entre Pep Guardiola i Tito Vilanova. "La manera de treballar i de preparar els partits és la mateixa. El que ha canviat és que Guardiola i Tito tenen diferents personalitats, diferents maneres d’entendre’s amb el grup". I afegeix que "cadascú té la seva idea, el seu estil..., però a l'hora de jugar, d'entrenar, és el mateix que hem fet durant aquests quatre anys".

Abidal i Tito: moments durs

A l'hora de repassar l'any 2012, Messi reconeix que la plantilla ha viscut moments complicats, sobretot amb les malalties de Tito Vilanova i Éric Abidal. "No en sortíem d'una que ja ens ficàvem en una altra, i això va més enllà dels resultats o del joc. Són situacions molt lletges. Òbviament va ser dur, però vam saber sobreposar-nos a tot això. Sempre units, i gràcies a Déu les coses van anar sortint bé tant a l’Abidal com al Tito. A part del fet que ara ha de seguir tractament, tot pinta bé. Això és el més important".

Per tot això, Leo Messi té clar què demana a aquest 2013. "Ara el meu fill ha passat a ser la meva prioritat número u. Ha estat un canvi molt bonic, molt gran, i el primer sempre és ell. Després li demano que el cas de l’Abidal i el del Tito quedin enrere per sempre i puguin estar bé. Això i salut per a mi, per a la meva família i tota la meva gent". Un cop establertes aquestes prioritats, el '10' blaugrana no s'oblida dels reptes futbolístics. "Tant de bo puguem gaudir en l’àmbit esportiu d'algun títol més, com estem fent".

El gol de la final de la Copa

Leo Messi va tancar el 2012 amb 91 gols, un rècord mai abans aconseguit per cap futbolista. De totes aquestes dianes, l'argentí es queda amb una. "Jo sempre recordo els gols per la seva importància més que per si són bonics o no. Els gols en les finals, en aquest cas el que vaig fer a l'Athletic Club de Bilbao a la Copa del Rei, és el més important".

Tornar a dalt