fcb.portal.reset.password

Leo Messi i Gerard Deulofeu, dos golejadors en forma

Mai un jugador del primer equip i un del Barça B han acabat com a màxims golejadors de Primera i Segona A, respectivament. Aquesta temporada podria passar per primera vegada, si Leo Messi i Gerard Deulofeu mantenen el seu ritme golejador en el tram final de curs. A hores d’ara, l’argentí duu 37 dianes -36 segons el diari ‘Marca’, que atorga el guardó- i lidera amb comoditat la classificació de la màxima categoria, mentre que el jugador de Riudarenes està empatat amb Charles (Almeria) al capdavant del rànquing de la Divisió de Plata, tots dos amb 15 gols.

Tercer Pitxitxi per a Messi?

Per al quatre cops FIFA Pilota d’Or aquesta no és cap situació nova. Leo Messi ha guanyat el premi al màxim realitzador de la Lliga en dues ocasions (temporades 2009/10 i 2011/12), i sempre s'ha apuntat també la Bota d’Or d’aquells anys. A més, la temporada passada va establir el rècord de gols en una Lliga (50), en un any natural (91 gols, superant els 85 de Müller) i ha estat el màxim golejador de la Champions en les últimes quatre edicions.

Jonathan Soriano, l’únic precedent

Per a Gerard Deulofeu es tracta d’un fet nou. El davanter del Barça B colidera el rànquing de Segona A amb 15 gols, la majoria dels quals han arribat en els partits al Miniestadi (12). El de Riudarenes, sancionat per al partit amb l’Hèrcules, busca d’aquesta manera el segon Pitxitxi blaugrana en la història de Segona A. Només Jonathan Soriano, amb 32 gols a la temporada 2010/11, ha estat capaç d’endur-se el Pitxitxi com a jugador del Barça B. Aquell any, però, va ser Cristiano Ronaldo qui va acabar com a màxim golejador a Primera Divisió.

Tornar a dalt