fcb.portal.reset.password

Messi celebra un dels seus dos gols contra l'AC Milan / FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

Quan Leo Messi va sentir la música de la Champions abans del partit amb l’AC Milan (4-0) li devien venir al cap els seus dos últims partits a la competició. El del Benfica, en què va marxar lesionat, i el de San Siro, en què el Barça va caure per 2-0, complicant-se, i molt, la classificació per als quarts de final. Devia recordar això i també les seves memorables actuacions en vuitens de final de temporades passades, en què sempre havia marcat. Contra l’AC Milan ho va tornar a fer, per partida doble, i ja és l’home rècord de la competició en aquesta fase.

15 gols en 16 partits

De fet, el crac argentí duu 15 gols en 16 partits en compromisos de vuitens de Champions. Des de la temporada 2007/08, en què va marcar dos gols a Celtic Park, Messi mai ha deixat de marcar en aquesta ronda de la competició.

Va fer-ho a la 2008/09, contra el Lió (un gol en el 5-2 de la tornada); a la 2009/10, contra l’Stuttgart (dos gols en el 4-0 de la tornada); a la 2010/11, contra l’Arsenal (dos gols en el 3-1 de la tornada) i a la 2011/12, contra el Leverkusen (un gol en l’1-3 a Alemanya i cinc més en el 7-1 de la tornada). Aquest dimarts, contra l’AC Milan, dos més per arribar als 15. Cristiano Ronaldo és segon en aquest rànquing de golejadors a vuitens, amb vuit dianes, gairebé la meitat que l’argentí.

A la caça del cinquè Pitxitxi

Pel que fa al global de la competició d’enguany, Messi ha incrementat la seva xifra golejadora fins als 7 gols, i ja es troba a només una diana dels Pitxitxis actuals, que són Ronaldo i Yilmaz, tots dos amb 8. Cal recordar que el jugador argentí ha estat el màxim golejador de la Champions en les últimes quatre edicions, amb 9, 8, 12 i 14 gols, respectivament.

El rei dels doblets

Es miri per on es miri, els gols de Messi apareixen pertot arreu. El ‘10’ blaugrana també lidera la classificació de jugadors amb partits amb dos o més gols a la Lliga de Campions. En duu fins a 16, superant els 14 de Raúl i els 12 de Cristiano Ronaldo i Inzaghi.

Aquest curs, Messi ha signat com a mínim un doblet en 18 dels 42 compromisos que ha jugat, i ja duu 53 gols a la temporada, que són els mateixos que va signar en tota la temporada 2010/11.

Tornar a dalt