fcb.portal.reset.password

Leo Messi en una de les proves mèdiques d'aquest dilluns / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Leo Messi és un dels 14 futbolistes del FC Barcelona que aquest dilluns ha començat la pretemporada 2012/13. I enguany la farà sencera. Un fet gairebé excepcional en el cas del jugador argentí del Barça i una bona notícia per a Tito Vilanova, que podrà comptar amb el millor futbolista del planeta per preparar el nou curs.

Únicament l’estiu del 2009, quan el mateix Messi va decidir escurçar una setmana les seves vacances, va completar tota la pretemporada amb el grup. Els altres estius, des que és jugador del primer equip, sempre s’ha reincorporat més tard o ha hagut de marxar a la meitat de la preparació. Aquest any Messi ha gaudit de 36 dies de vacances, un bon descans per a un jugador que el curs passat va batre el seu rècord personal de partits jugats en una mateixa temporada, amb 69 partits.

A continuació detallem la participació de Messi en les últimes pretemporades des que és jugador del primer equip:

Pretemporada 2005/06

Després de tancar la seva primera temporada com a jugador del primer equip, Messi disputa el Mundial sub-20 amb la selecció argentina. El jugador aconsegueix l’or i torna a la feina una setmana més tard que els seus companys.

Pretemporada 2006/07

A l’estiu, Messi participa amb la selecció ‘albiceleste’ al Mundial d’Alemanya 2006 i, com la resta d’internacionals blaugrana, s’incorpora al grup quinze dies més tard que la resta.

Pretemporada 2007/08

El gruix de l’equip comença a treballar el 21 de juliol i Messi s’incorpora el 7 d’agost amb una sessió suau a l’antic camp de la Masia. El motiu és la participació del futbolista blaugrana a la Copa Amèrica.

Pretemporada 2008/09

Avança la seva tornada per conèixer el nou entrenador, Pep Guardiola, i comença a exercitar-se amb el grup. No obstant, pocs dies després, l’aleshores ‘19’ blaugrana marxa per disputar els Jocs Olímpics de Pequín i es perd gairebé un mes de pretemporada.

Pretemporada 2009/10

És l’única que Messi realitza del començament al final. El crac argentí, tot i tenir permís del Club, decideix escurçar una setmana les seves vacances i torna el 20 de juliol per viatjar a Londres i començar la pretemporada amb l’equip.

Pretemporada 2010/11

El Mundial de Sud-Àfrica endarrereix el retorn dels internacionals a la disciplina blaugrana. L’equip comença a treballar el 19 de juliol i Messi
s’incorpora l’1 d’agost, just per emprendre el viatge cap a la gira asiàtica.

Pretemporada 2011/12

Messi es perd tres setmanes de pretemporada després de participar, el juliol, a la Copa Amèrica amb la selecció argentina. Gaudeix de dues setmanes de vacances i s’incorpora al grup juntament amb Javier Mascherano.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();