fcb.portal.reset.password

Pedro, saludant un nen en un entrenament obert al Miniestadi / FOTO: ARXIU FCB

Javier Mascherano i Pedro Rodríguez exemplifiquen millor que ningú els valors que es transmeten a l’esport. En una entrevista concedida a Qatar Foundation, tots dos jugadors expliquen la importància de practicar futbol o qualsevol altra disciplina esportiva. “El FC Barcelona i Qatar Foundation comparteixen els mateixos valors. A través de l’esport volen potenciar als joves perquè practiquin esport i duguin una vida sana”, relata l’argentí. Per Pedro, “l’esport m’ha transmès des de petit moltes coses i m’ha servit per tenir disciplina i salut”.

Valors per a tota la vida

Mascherano ressalta la importància que el futbol sigui un esport en equip: “És un esport col·lectiu. Potser no queda gaire bé que ho digui, però moltes vegades practicar un esport col·lectiu t’ensenya molt més que anar al col·legi. Els valors que té un esport col·lectiu no els té un esport individual. Ajudar el del costat, aprendre a compartir coses, començant per la pilota... L’esport col·lectiu té molts valors que t’ajudaran durant tota la vida”.

L’esport et fa millorar

Tant Mascherano com Pedro confessen que no és fàcil arribar a l’elit com a esportista, però recomanen intentar-ho. “Recomano als nens que practiquin esport perquè els ajudarà a millorar en les seves vides, amb les persones que els envolten”, afirma Pedro, que afegeix: “Que treballin cada dia amb ganes i amb la il·lusió de fer coses grans i poder acabar al primer equip i triomfar al món de l’esport. Que tinguin aquestes idees i aquestes ganes per ajudar la gent i que tinguin molt èxit. Quan t’hi dediques d’una manera professional l’esport t’exigeix moltes hores. Ha d’haver-hi un sentiment i una passió molt forta”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();