fcb.portal.reset.password

Javier Mascherano ha parlat de la situació de l'equip aquest dimarts al migdia / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Javier Mascherano ha aportat la dosi de serenor i tranquil·litat necessària per parlar de la situació de l’equip, després de les ensopegades contra el Madrid i el Milan. El defensa confia plenament que la plantilla ressorgirà d’aquest sotrac. “La millor manera per tractar d’aixecar-se és pensar en tot el que ens queda. Cal tenir un pensament positiu. Les coses no estan sortint com volem, i hi ha moltes coses per millorar. Però l’única manera per millorar-les és treballant i tenint una mentalitat positiva i guanyadora”.

En aquest sentit, l’argentí sap que l’equip “ha de fer un pas endavant” i ha apuntat que “el fet positiu és que depenem de nosaltres i està a les nostres mans, el millor en futbol és quan les coses depenen d’un mateix”.

Responsabilitat de tots sortir endavant

“Tant els que juguem com els que no hem de donar una mica més. És el principal per sortir d’aquesta mala ratxa de resultats”, ha dit Mascherano, que a més ha volgut destacar que no s’han de perdre els papers. “No ens hem de tornar bojos, sinó tenir la serenitat i la humilitat per trobar les coses que estan fallant, i a partir d’això tornar a ser l’equip que fa tres setmanes érem”.

A més, ha fet una reflexió sobre com canvia el futbol en poques setmanes. “El futbol és molt dinàmic. Fa tres setmanes semblava que Madrid es cremava i ara està tot bé, i fa tres setmanes aquí semblava Disney i ara és la Casa del Terror”. I afegeix que el que hem de fer és “analitzar el joc, no hem estat a l’altura del que fa aquest equip i hem de recuperar el joc”.

“Se’ns ha posat malalt el que lidera”

Mascherano ha parlat també de com es troba l’equip davant l’absència de Tito Vilanova. “Després del primer impacte de la notícia de Tito, un va caient amb el temps. Portem temps arrossegant moltes coses en aquestes situacions i d’alguna manera ho acabes sentint. Però tenim totes les eines i arguments per afrontar-ho”. I ha apuntat que “tots ens hem d’ajudar perquè estem en una situació atípica. Se’ns ha posat malalt un company, que és el cap, el que liderava. A ell més que a ningú li agradaria ser aquí”. A més, ha confirmat que ha mantingut converses amb Tito Vilanova. “Té ganes d’estar amb nosaltres, però cal tenir en compte que la prioritat és acabar el tractament i poder estar curat”.

I ha defensat Jordi Roura. “Li agradaria no haver hagut de passar per aquesta situació. Ha tingut la valentia suficient per fer-se càrrec i de part del grup hi ha una admiració cap a ell per como ha portat la situació”. “Els culpables d’aquesta situació som tots, perquè hem començat a perdre perquè les coses no s’estaven donant com es venien donant. Però el futbol és així. Hi ha moments que les coses no surten i els resultats no es donen i sembla que tot es s’ensorra. Però hem de tenir la tranquil·litat suficient per sortir d’això”.

Sense dubtes

Pels que es qüestionen el model de joc del Barça, Mascherano ha recordat: “És molt fàcil analitzar 15 dies i no els últims cinc anys. Si alguna persona té dubtes del sistema, de la idea d’aquest Club, que repassi els últims cinc anys i se li esvairan tots els dubtes”. També es mostra confiat que l’equip superarà l’eliminatòria contra el Milan.

Mascherano, amic de Messi, troba injust que es critiqui el crac argentí i creu que s’hauria de fer una anàlisia més profunda més enllà que no hagi marcat últimament. I també ha parlat dels gols encaixats, que “creu que cal millorar a nivell col·lectiu”.

 

Tornar a dalt