fcb.portal.reset.password

Les pilotes de la Lliga de Campions, al Camp Nou. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB.

La derrota del Barça a Glasgow i el triomf del Benfica sobre l’Spartak ha canviat una mica la decoració del grup G de la Lliga de Campions. Ara els blaugranes són líders amb 9 punts, el Celtic és segon amb 7, els portuguesos són tercers amb 4 i els de Moscou són quarts amb 3 punts. D’aquesta manera, s’obre un ventall d’opcions en les aspiracions culers:

- El Barça es classificarà per als vuitens si guanya a Moscou
el dimarts 20 de novembre. Tindria garantida, com a mínim, la segona plaça, amb 12 punts. Tot i això, si el Celtic guanyés al camp del Benfica es col·locaria amb 10 punts i, per tant, disposaria de l’oportunitat de competir el lideratge fins a l’última jornada. En la lluita entre blaugranes i verd-i-blancs cal tenir present que el ‘goal average’ particular està igualat. Per tant, sempre en cas d’empat a punts, comptabilitzaria el general, ara favorable al Barça (+3) per davant dels escocesos (+1).

-El Barça serà matemàticament primer de grup si guanya
en terreny de l’Spartak i si el Celtic no ho fa a Da Luz.

- Un empat del Barça en la propera jornada
el classificaria per a la segona fase. De totes maneres, caldria tenir en compte la possibilitat d’una triple igualada final al capdamunt de la taula. Això succeiria si el Barça empata a Moscou i perd al darrer partit contra el Benfica al Camp Nou, combinat amb una victòria dels lusitans sobre el Celtic en la propera jornada i dels escocesos davant l’Spartak a l’última. Llavors, catalans, escocesos i portuguesos acabarien amb 10 punts. El desempat -que sortiria dels resultats entre ells- beneficiaria a Benfica (primer) i Barça (segon).

- Si el Barça empata a Rússia
i el Benfica no venç el Celtic estarà matemàticament classificat per a la fase següent.

- En cas de derrota blaugrana a Moscou, la classificació es condensaria encara més i, segons el que passi al mateix temps a Lisboa, els quatre equips podrien tenir opcions de classificar-se –i de quedar eliminats- en l’última jornada.

Classificació

EQUIP P GF GC
FC Barcelona 9 8 5
Celtic Glasgow 7 6 5
Benfica 4 3 4
Spartak Moscou 3 6 9


Cinquena jornada
Spartak Moscou-FC Barcelona
Benfica-Celtic Glasgow

Sisena jornada
FC Barcelona-Benfica
Celtic Glasgow-Spartak Moscou

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();