fcb.portal.reset.password

Lionel Messi, protagonista al The New York Times

Leo Messi és protagonista dins i fora dels terrenys de joc. El seu rècord de gols en un any natural, superant Gerd Müller, ha traspassat fronteres i fins i tot el ‘New York Times’ li ha dedicat articles durant tres dies consecutius. El prestigiós diari americà parla del crac argentí com un jugador que va “més enllà de les seves xifres de gols” i no dubta a afirmar que “la seva essència no es troba a l’estadística que ara l’ha convertit en el màxim golejador en un any natural, sinó en la manera com ho fa”.

“Si Messi hagués nascut a tres hores de Barcelona...”

Andrew Das, Rob Hughes i Jere Longman signen els tres articles que s’han publicat de forma consecutiva dilluns, dimarts i dimecres. Das escriu que “si Messi hagués nascut a tres hores de Barcelona i no a tres de Buenos Aires hi hauria pocs dubtes sobre el seu lloc a la història del futbol: Espanya ha guanyat tres títols importants internacionals en els últims quatre anys, temps en què Messi ha estat inqüestionablement el millor del món”. El ‘10’ tindria un Mundial i dues Eurocopes, a banda de tots els títols sumats en clau blaugrana. Una barbaritat.

Comparat amb Pelé i Maradona

Longman, en el tercer dels textos, intenta fugir del debat sobre si Messi ha de ser considerat el millor de tots els temps o no: “Tot i el rècord, alguns pensaran que Messi és deficient perquè no ha guanyat mai un Mundial, com sí ho han fet Pelé i Maradona. Però, com escrivia Johan Cruyff, els aficionats han d’estar satisfets de tenir els seus herois de cada època, sense dir si uns eren millors o pitjors que els altres”.

Per a Das, però, no hi ha debat possible: “Ha guanyat tres Champions, una competició que pot ser més difícil de guanyar que un Mundial. Era millor George Cohen que Johan Cruyff o Michel Platini? És clar que no, però Cohen, un robust defensa anglès, té la medalla de campió del Mundial 1966, cosa que no tenen els altres”.

Més enllà de Messi, Longman li dedica també un enorme elogi al FC Barcelona: “La bellesa del futbol és que traspassa les estadístiques i, en el cas del Barça, configura una geometria humana de triangle de passades i moviments sublim”.

Consulta ara els tres articles (en anglès):

Messi’s Mark Leaves a Goal Yet to Achieve (Andrew Das)

There’s More to Messi Than a Record of Goals (Rob Hughes)

Messi’s Brilliance Transcends His Numbers (Jere Longman)

Tornar a dalt