fcb.portal.reset.password

Leo Messi i Andrés Iniesta, amb els seus guardons individuals del 2012 / FOTO: MIGUEL RUIZ - REVISTA BARÇA.

Amb els trofeus individuals que els distingeixen com els millors jugadors del 2012, Leo Messi i Andrés Iniesta són els protagonistes d’una xerrada amb la pilota de protagonista. En una trobada exclusiva per a la REVISTA BARÇA del mes de febrer, els dos cracs del FC Barcelona parlen de les coincidències de les seves trajectòries, de la dificultat de deixar la família de ben jovenets i de la importància del model esportiu de l’Entitat, que han mamat des de petits.

El ‘10’ del Barça té clar que aquest model admirat de joc és una cosa que ve de lluny: “La filosofia del Barça no passa per un entrenador, es basa en una idea, una línia des de dalt que segueixen tots els entrenadors. Sempre ha estat aquesta la manera de treballar al planter”. Però, fins a quin punt és important marcar una línia que funcioni o tenir jugadors com Messi o Iniesta per fer-la triomfar? Iniesta ho té clar: “Jo penso que les dues parts ens afavorim. Evidentment tenir l'estil o la manera de jugar del Barça durant tant de temps ajuda, el més important és tenir una idea. Però després has de tenir els jugadors idonis per fer-ho. És una cosa que va al costat”.

És un model imitable?

Fruit de l’èxit esportiu que ha viscut el Barça en els últims anys, molts clubs l’han volgut imitar. Però és un model imitable? Andrés Iniesta explica que “al final cadascú ha de saber a què juga i amb qui juga i el Barça, en això, crec que té un avantatge respecte a la resta. Això no vol dir que les altres maneres de jugar no siguin totalment respectables i que puguin guanyar títols, però cadascú tira pel camí pel qual vol arribar-hi.”

És aquí on Leo Messi explica la importància de treballar en aquesta direcció des de fa anys: “En el nostre cas no és només el primer equip el que juga així, és tot el planter que juga d'aquesta manera. Pots intentar fer un equip que jugui amb les característiques del Barcelona, però nosaltres tenim l'avantatge que els que vénen juguen igual. El noi que puja a entrenar-se amb nosaltres és com si ho fes al Barça B o al Juvenil, no nota el canvi. El Barça busca els jugadors per jugar amb aquest estil; una cosa porta a l'altra”.

Per tot plegat, Andrés Iniesta té clar que “afortunadament l'estil Barça perdura més enllà de nosaltres”. “Si no, en altres èpoques que no han anat bé les coses, l'estil Barça hauria desaparegut. Abans, quan les coses no sortien bé amb aquest plantejament, te’n feien tres i ara és a l'inrevés. Però sempre ha mantingut aquesta manera de voler jugar, de sortir des del darrere... Una època amb uns jugadors i ara amb uns altres”, afegeix.

Andrés parla de Leo i viceversa

En una xerrada molt distesa, els jugadors també aprofiten per parlar de les característiques dels altres. Comença Iniesta: “Per mi no té res a veure el Leo que va pujar al primer equip amb el d'ara. El més important de tot és la seva essència o el seu talent, que és el que marca la diferència, però cada any s'ha superat i cada any és molt millor. I és un nen encara, comparat amb mi!”

També Messi té paraules d’elogi per al ‘8’ del Barça: “Tot el que fa l’Andrés ho fa bé. A mesura que van passant els anys és millor jugador, ho ha guanyat tot i tinc la gran sort de jugar amb ell. En els partits o en els entrenaments gaudeixo del que fa dins del camp, gaudeixo veient-lo jugar.” Una manera de gaudir que comparteixen amb tots els aficionats del Barça i, especialment, amb els seus socis, que podran gaudir de l’entrevista completa a la REVISTA BARÇA.

Tornar a dalt