fcb.portal.reset.password

Javier Mascherano, durant la roda de premsa d'aquest dijous / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Javier Mascherano ha explicat aquest dijous que la seva ampliació de contracte amb el Barça “està molt encaminada”. “És un tema que porta el meu agent, però tinc la millor predisposició per renovar. Em sento molt valorat al Barça, estic molt feliç, i vull seguir molts anys jugant al FC Barcelona”, ha explicat el ‘14’ blaugrana. En aquesta mateixa línia, el jugador ha comentat el gest econòmic que en el seu dia va fer per fitxar pel FC Barcelona: “Va ser la millor decisió que he pres a la meva vida, perquè si no hauria estat impossible arribar a guanyar tot el que he aconseguit”.

El ‘14’ del Barça ha explicat que, si una cosa ha après en aquest club i a mesura que ha anat passant el temps és “tractar d’entrenar-me i aprofitar al màxim l’ocasió quan em toca jugar”. “Quan estàs en un equip gran i estàs esperant l’oportunitat quan arriba l’has d’agafar bé i no deixar-la escapar”, ha insistit, just abans d’apuntar que, si bé considera que avui dia s’ha guanyat la confiança, té molt clar que “no està tot fet, i vull seguir mantenint-la”.

La de central, la posició on se sent més còmode

Mascherano ha reconegut que, avui dia, al FC Barcelona, en la posició que se sent més còmode és “a la de central”. “Això no significa que no estigui predisposat a jugar allà on el míster em necessiti”, ha aclarit. Sobre el fet que hi hagi la possibilitat que des del Club es pugui estar buscant reforços per a la seva posició, l’argentí apunta amb contundència que “això és el Barça i sempre és necessari portar jugadors per mantenir la competència”. I ha afegit: “El Club tracta de buscar perfils de jugadors que vinguin a sumar. Un no pot ser ximple en el sentit de pensar que perquè les coses hagin anat bé no sigui necessari fer incorporacions”.

Després d’uns dies amb Tito Vilanova dirigint els entrenaments, el ‘14’ barcelonista ha comentat veure el tècnic, personalment, “amb la tranquil·litat de sempre”. “Òbviament tots ens hem d’adaptar al canvi. No crec que les coses canviïn gaire, perquè tot el que hem estat fent en els últims anys amb el Pep era consensuat amb el Tito”.

“Tots partim de zero”

Mascherano ha reconegut que l’equip té una espineta clavada de la Champions passada: “Crec que en els 180 minuts contra el Chelsea vam ser molt superiors a ells. Però el futbol és així, moltes vegades no pots concretar el que mereixes.” Sobre l’inici oficial de la competició, l’argentí no té cap mena de dubte que el Reial Madrid “serà un dels grans competidors”, i recorda que “tots partim de zero” i que “cal respectar tots els equips”. Sigui com sigui, segons la seva opinió el que ha de fer el Barça és “preocupar-se pel seu comportament i per estar al màxim nivell per competir a dins del terreny de joc”.

“Villa ens donarà moltíssim”

L’argentí ha parlat d’alguns noms propis, com és el cas de David Villa, així com d’altres dos noms que sonen al mercat, com és el cas d’Agger i Javi Martínez. Del ‘7’ blaugrana ha indicat que “es troba molt millor”, i s’ha mostrat convençut que “en breu estarà al màxim i ens donarà moltíssim aquesta temporada”. Sobre Agger, ha explicat que “és un gran jugador, un molt bon central amb bon desplaçament de la pilota". Finalment, i pel que fa a Javi Martínez, ha ressaltat que “li va passar una mica com a mi i ara pot actuar de central. Ningú dubta de la seva qualitat”.

Preferències per a la Pilota d’Or

Mascherano té molt clar que, la decisió per escollir el guanyador de la Pilota d’Or “és personal”. En el seu cas concret, prioritza els títols assolits, tot i que en aquesta edició “ens trobem amb un noi (Messi) que va fer 80 gols”. “És una bogeria. Aquesta és la realitat”, ha afegit. En qualsevol cas, recorda que “la Pilota d’Or és un premi individual” i reconeix que, si ell hagués de votar, ho faria per “Messi, i per darrere Xavi i Iniesta”.

Tornar a dalt