fcb.portal.reset.password

Andrés Iniesta, a la roda de premsa prèvia a la FIFA Pilota d'Or 2012/ FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Andrés Iniesta té clar que vol acabar la seva carrera com a futbolista a Can Barça. No és la primera vegada que ho reconeix i ho ha tornat a fer en una entrevista al lloc web de la FIFA. “El meu somni i la meva il·lusió, ho he dit sempre, és retirar-me al club que vaig arribar quan tenia 12 anys i que m’ho ha donat pràcticament tot”. I és que el de Fuentealbilla és de l’opinió que el club blaugrana “és el millor lloc en què puc estar”. Tot i així, el jugador apunta: “El meu rendiment serà el que marqui fins a on arribo. El dia que no senti que dono el cent per cent, no vull enganyar el meu club”.

“Jo sóc millor amb Leo, i ell millor amb nosaltres”

Pel que fa a la gala de la FIFA en què Leo Messi va aixecar la seva quarta Pilota d’Or, Iniesta reconeix que “puc compartir podi amb ell però en cap moment és un rival. Per mi segueix sent el meu company. Que Leo guanyi la seva quarta Pilota d’Or em fa igual de feliç”. I destaca que “el potencial màxim de cadascú és el que fa gran un equip. El Barça és millor amb Leo, i Leo és millor amb el Barça. El futbol no és un joc individual, és un esport col·lectiu on la suma de tots és la que fa que les individualitats es vegin moltíssim més. Jo sóc millor amb Leo, Leo és millor amb nosaltres, i això és l’important, que tots ens sentim responsables de les coses ben fetes”.

Finalista a la Pilota d’Or 2012 Iniesta creu que bona part del seu alt rendiment dins el camp recau al bon moment que viu a nivell personal. “El secret és l’estabilitat que trobes fora”, diu el blaugrana. I afegeix que “en el meu cas els dos mons van molt lligats”.

Un referent per als més petits

En moltes ocasions Iniesta ha reconegut que els seus referents de petit era Pep Guardiola i Michael Laudrup. “Eren els dos jugadors als quals m’he volgut assemblar, intentava fer les coses com ells. Després amb el pas del temps un va veient que tot surt bé i ara, els que tenen l’edat que tenia joc en aquell moment, es fixen en un. Això és sinònim que les coses s’estan fent bé”.

Després de reconèixer que un dels millors records del 2012 va ser guanyar l’Eurocopa, Iniesta desitja per a aquest 2013 “salut i que pugui entrenar i jugar bé, això és el més important. La resta, si el destí ho desitja, sortiran millor o pitjor. Però sobretot estar bé per poder gaudir del que faig tant dins com fora del camp”.

Suport a Abidal i Tito

Sobre com repercuteixen les malalties de Tito Vilanova i Éric Abidal a l’equip, Iniesta explica que “són moments molt durs de viure, sobretot per a ells i la seva família. Nosaltres l’únic que hem intentat és estar al seu costat, treure forces d’on no n’hi ha i donar-los suport perquè a poc a poc puguin estar bé i amb el grup. Veure el equipo amb aquesta vitalitat i aquestes ganes de fer-ho bé és també gràcies a aquests cops durs que ens toca superar”.

Tornar a dalt