fcb.portal.reset.password

Andrés Iniesta, durant el rodatge del nou 'spot' de Nike fet a la Ciutat Esportiva / FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

Andrés Iniesta és el protagonista del nou anunci de Nike, juntament amb alguns integrants de la plantilla del Barça Alusport i de l’equip filial de futbol sala. El de Fuentealbilla canvia en aquesta ocasió les botes de tacs per unes vambes abans d’endinsar-se en el món del futbol sala. En una entrevista per a www.fcbarcelona.cat i Barça TV, Iniesta reconeix que entre els dos esports “hi ha moltes similituds”: “Hi ha coses que se’ns escapen quant a tàctica i moviments, però existeix l’essència de dominar la pilota, de combinar, de prendre decisions”. Amb tot, creu que tant per uns com per uns altres no seria fàcil canviar el parquet per la gespa, o a la inversa.

El mateix Iniesta, però sobre el parquet

La gran qüestió és si Andrés Iniesta faria les mateixes filigranes en una pista de futbol sala com ho fa en un terreny de joc. El jugador té clar que excepte de porter intentaria trobar la millor posició per jugar com ell sap. “Hauria de tenir un període d’adaptació però tenim la sort que la idea i la forma de fer les coses és la que té el futbol sala”, ha comentat Iniesta, i ha afegit: “Després de conèixer l’esport per dins, els moviments i la tàctica hauria de veure on em trobo millor. Però no deixaria d’intentar fer el que faig”.

“Ells tenen una habilitat brutal amb la pilota”

El blaugrana destaca la gran capacitat que tenen per controlar la pilota els jugadors de futbol sala del Barça Alusport. “Hi ha un denominador comú que tenen tots, que és l’habilitat amb la pilota. Des de Jordi Torras, passant per Wilde, Fernandao, Igor..., podrien jugar a futbol. L’essència és la que val i tots ells tenen una habilitat brutal amb la pilota”.

A més, reconeix que en alguna ocasió han estat a punt de jugar un partidet entre tots dos equips. “Seria bonic. Hauria de fer primer un partit de futbol sala perquè ens guanyarien i després un de futbol perquè els guanyaríem”, diu Iniesta entre somriures. I és que afirma que “quan només veus el futbol sala però no el jugues et sembla que faries més coses que quan el practiques”. A més, explica que “trobo que és un esport molt divertit però alhora difícil perquè és molt intens”.

Iniesta tampoc s’oblida de les grans temporades que porta fent el Barça Alusport. “El que estem gaudint amb el Barça aquests anys és únic”.

“Els meus inicis van ser a la pista del col·legi”

El ‘8’ del Barça sempre ha tingut molt clar que des de ben petit volia ser futbolista de futbol, però les circumstàncies van fer que les primeres pilotades fossin a una pista de futbol sala. “El que més practicava era el futbol sala, més que res perquè no hi havia una altra cosa. Fuentealbilla era un poble petit i tenia la pista del col·legi i poca cosa més. Tots els nens als quals ens agradava el futbol paràvem allà”. Però, malgrat tot, Iniesta tenia clar que el que volia ser era futbolista. “El que m’ha agradat sempre és ser jugador de futbol. Jugava a futbol sala fins que vaig anar a Albacete amb 8 anys i vaig començar a jugar a futbol 7. Tot i que els meus inicis van ser a la pista del col·legi sempre la meva intenció va ser la de jugador de futbol”.

Tornar a dalt