fcb.portal.reset.password

Song, amb Messi, a la Champions 2010/11. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB.

Alexandre Dimitri Song va néixer a Douala, Camerún, el 9 de setembre del 1987. El 2004 va arribar a França per jugar al primer equip europeu professional, el Bastia. Tenia només 17 anys. Després d’una temporada en aquest equip francès i 32 partits, l’Arsenal es va fixar en ell i va decidir fitxar-lo. Aquí hi va ser una temporada però a la finalització de la 2005/2006 l’Arsenal el va cedir al Charlton Athletic.

Tot just un any després, l’equip londinenc va decidir repescar al jugador camerunès i des de llavors, l’any 2007, ha esdevingut peça clau en els esquemes de joc de l’entrenador francès Arsene Wenger. Amb tot just 24 anys era titular indiscutible de l’Arsenal, on portava a terme les funcions de migcampista defensiu. Jugador ja experimentat, ha jugat 150 partits a la Premier League, aconseguint un total de 7 gols.

Pel que fa a la seva selecció, la de Camerún, Song s’ha convertit en un jugador important i des que va arribar a l’Arsenal ha estat sempre present en els partits internacionals. Fins al moment ha jugat més de 40 partits, aconseguint el subcampionat de la Copa Africana de Nacions al 2008, celebrada a Ghana.

De central a migcentre

Potent en el salt, ràpid i fort a l’hora d’anar al tall, Song s’erigeix en un migcampista defensiu perfecte. I és que, a més, es tracta d’un jugador ben dotat tècnicament, capaç de servir bones assistències. Els 185 cm també li aporten un potencial aeri que el permet ser determinant en jugades a pilota parada. De fet, en els seus inicis actuava de central.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();