fcb.portal.reset.password

La participació de Jordi Alba a Mestalla, segons l'aplicació FCBlive

Jordi Alba va ser una de les atraccions del València-Barça. El lateral tornava per primera vegada a l’estadi que va jugar del 2009 al 2012. Mestalla és on va debutar a Primera Divisió i on es va erigir en un dels laterals més solvents del món. En el seu retorn vestit de blaugrana, Alba va exhibir el bon estat de forma que manifesta en els últims partits.

Un pulmó per l’esquerra

No va semblar acusar massa l’esforç  del Clàssic de dimecres i va recórrer la banda esquerra com una bala. Només Xavi Hernández (118) va participar en més accions que ell (111). En atac va desdoblar contínuament Iniesta (de fals extrem en el seu cantó). Des de la línia de fons va realitzar tres centrades i, així, va contenir el lateral dret valencianista, Joao Pereira. També el migcampista xe, Bernat, va haver d’estar molt pendent de les seves incursions.

Curiosament, Jordi Alba va rebre més faltes (3) de les que va cometre (2). Una altra mostra que la seva incidència en el joc ofensiu de l’equip va ser, una vegada més, alta.  A part, de les 82 passades que va intentar, 69 van ser bones.

I una garantia al darrere

En defensa, el ‘18’ blaugrana va saber interpretar tàcticament a la perfecció el matx i es va mostrar molt efectiu en tasques de correcció quan el València engegava els contracops. Omnipresent a la rereguarda, va recuperar deu pilotes. Els únics companys que el van superar en aquest apartat van ser Piqué (14) i Busquets (12).

A més, Alba va ser el futbolista que va rebutjar més pilotes del duel. De les 24 que va neutralitzar, crida l’atenció que 6 d’aquestes van ser amb el cap. En els partits grans, es creix.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();