fcb.portal.reset.password

Imatge de la plantilla del FC Barcelona de la temporada 1963/64 / FOTO: ARXIU FCB

El Còrdova serà el rival del Barça als vuitens de final de la Copa del Rei, amb el partit de tornada al Camp Nou. L’equip andalús va protagonitzar una de les primeres sorpreses de la competició en eliminar als setzens la Reial Societat, equip de Primera que va caure per un global de 4-2 (2-0 i 2-2) contra el Còrdova.

Un precedent favorable

El FC Barcelona s’enfrontarà al Còrdova per segona vegada a la història de la competició de Copa. El primer i únic precedent es remunta a la temporada 1963/64, en què tots dos equips es van trobar, també, als vuitens de final. En aquella ocasió, el Barça va imposar-se tant a l’anada com a la tornada.

En el partit jugat a Andalusia, els homes dirigits llavors per César Rodríguez van guanyar per 1-2, gràcies als dos gols de Zaldúa i Re en el primer temps. Miralles, per part local, va retallar distàncies al segon temps.

En el duel de tornada, el FC Barcelona va avançar-se als 40 segons de partit gràcies a una diana de Pereda. A la mitja part el resultat era ja de 4-1 –també van marcar Kocsis, Re i Benítez (p) per part local i Lapetra per als visitants-, cosa que deixava l’eliminatòria vista per a sentència. El partit va acabar 4-2.

Els dos partits del 1964

Còrdova, 1 - FCB, 2

Còrdova: García, Moya, Simonet, López, Tejada, Egea, Vázquez, Juanín, Miralles, Lapetra, Cabrera

FCB: Sadurní, Benítez, Olivella, Eladio, Vergés, Fusté, Zaballa, Kocsis, Zaldúa, Pereda, Re

Gols del FCB: Zaldúa (32), Re (39)

FCB, 4 - Còrdova, 2

FCB: Sadurní, Benítez, Olivella, Eladio, Vergés, Montesinos, Zaballa, Kocsis, Zaldúa, Pereda, Re

Còrdova: García, Navarro, Simonet, López, Egea, Tejada, Vázquez, Juanín, Miralles, Lapetra, Cabrera

Gols del FCB: Pereda (1), Kocsis (22), Re (26), Benítez (45)

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();