fcb.portal.reset.password

Els cinc primers classificats

Leo Messi ha aconseguit aquest dilluns la seva quarta Pilota d’Or i tot fa pensar que no serà l’última. Quan Messi guanya, el Barça també. I a la inversa. I és que l’astre argentí ha donat al Barça la seva desena Pilota d’Or i el deixa al capdavant dels equips amb més guardons cap al millor jugador. El segon equip amb més Pilotes d’Or és el Milan, empatat amb la Juventus, amb un total de vuit. El regnat de Messi al futbol mundial ha fet augmentar la seva llegenda, la del Club i la dels seus companys.

Suárez, el primer

El gallec Luis Suárez va ser el primer jugador que vestia la samarreta blaugrana a aconseguir una Pilota d’Or. Va ser en un llunyà 1960 i la segona no va arribar fins que Johan Cruyff va fitxar pel Barça. L’holandès en va obtenir dues (1973 i 1974) i la quarta va arribar el 1994 amb Hristo Stòitxkov. Cinc anys més tard, el 1999, Rivaldo Vítor Borba va sumar la cinquena i el 2005 un excel·lent Ronaldinho Gaúcho es va guanyar el dret de ser el sisè jugador que l’obtenia amb la samarreta del Barça.

Messi, de rècord

Va marcar el seu primer gol amb el primer equip del Barça el 2004, contra l’Albacete. Des d’aleshores, no ha parat de créixer com a jugador. Primer amb Frank Rijkaard i, després, amb Pep Guardiola a la banqueta, Leo Messi va anar guanyant protagonisme a l’equip i des del 2009 que no s’atura i se supera a si mateix. Ha aconseguit quatre Pilotes d’Or de manera consecutiva –una fita no assolida mai per ningú– i ha incrementat el palmarès del Barça pel que fa a guardons de millor jugador, convertint l’Entitat en el club de les deu Pilotes d’Or.

La llista de guanyadors

2012 Leo Messi
2011 Leo Messi
2010 Leo Messi
2009 Leo Messi
2005 Ronaldinho
1999 Rivaldo
1994 Hristo Stòixkov
1973 Johan Cruyff
1972 Johan Cruyff
1960 Luis Suárez

Tornar a dalt