fcb.portal.reset.password

Javier Faus, vicepresidente del FC Barcelona, y Nicolae Badea, presidente del Dinamo de Bucarest. FOTO: ÀLEX CAPARRÓS - FCB.

El Barça jugarà a Bucarest (Romania) el pròxim 11 d’agost, contra l’equip local del Dinamo, en l’últim partit de pretemporada que quedava per confirmar. D’aquesta manera, es tanca el calendari definitiu del FC Barcelona per a aquesta pretemporada, la del debut de Tito Vilanova a la banqueta blaugrana.

Aquest amistós a Bucarest, que es disputarà a les 19.15 hores (20.15 hora local romanesa), s’ha confirmat aquest divendres, a les oficines del Club, en un acte que ha comptat amb la presència del vicepresident econòmic, Javier Faus; i de la delegació romanesa, formada per Nicolae Badea, president del Dinamo; Mircea Copaci, director comercial del Dinamo; Mihai Craiu, de Media Consulta International; i Adrian Thiess, de Thiess Holding.

Després de molts anys, el FC Barcelona ha modificat el format d’aquesta pretemporada, que no inclou cap gira. A canvi, té previst disputar un seguit de partits amistosos en les ciutats següents: Hamburg (24 de juliol), Tànger (28 de juliol), París (4 d’agost), Göteborg (8 d’agost) i aquest últim de Bucarest (11 d’agost).

Dos precedents a Romania

Amb aquesta serà la tercera vegada que el FC Barcelona viatja a Romania per disputar un partit de futbol. La primera ocasió va ser l’any 1971, quan el conjunt dirigit llavors per Marinus Michels va viatjar fins a Bucarest per enfrontar-se a l’Steaua a la tornada dels vuitens de final de la Recopa. En aquella ocasió, l’equip format per jugadors com Rexach, Asensi, Alfonseda, Fusté o Costas va perdre per dos gols a un i va quedar eliminat. L’autor del gol blaugrana va ser, precisament, Asensi.

Sis anys més tard, l’any 1977, el Barça va tornar a viatjar a Bucarest i també per jugar davant l’Steaua, aquest cop a la tornada dels 1/32 de final de la Copa de la UEFA. Els jugadors entrenats per Michels, en la seva segona etapa a la banqueta del FC Barcelona, van aconseguir la victòria imposant-se per 1-3 i aquesta vegada es van classificar amb autoritat. Aquella nit Cruyff, Asensi i Sánchez van ser els encarregats de fer els gols blaugrana.

Tornar a dalt