fcb.portal.reset.password

Xavi en el partit de la final davant Itàlia FOTO: CARMELO RUBIO

Un cop acabada l’Eurocopa 2012, cinc jugadors s’han afegit a la llista de blaugranes que han estat campions d’Europa amb la selecció espanyola. Es tracta de Gerard Piqué, Pedro Rodríguez, Sergio Busquets, Cesc Fàbregas –que la primera vegada que ho va fer, el 2008, era a les files de l’Arsenal- i el porter Víctor Valdés.

Els primers a proclamar-se campions d’Europa de seleccions van ser Olivella, Fusté, Pereda i Sadurní, l’any 1964. Després d’aquests, a l’Eurocopa d’Àustria i Suïssa del 2008, ho van aconseguir Xavi, Iniesta i Puyol. De tots ells, dos ho han aconseguit sense haver participat cap minut: els porters Sadurní i Valdés. Curiosament, no hi ha hagut cap campió blaugrana de l'Eurocopa que ho hagi aconseguit amb una selecció que no sigui l'espanyola.

Dos MVP del Barça

Fins a tres futbolistes del primer equip poden presumir, des d’aquest estiu, de ser els únics que s’han enfilat al cim del futbol europeu en dues ocasions. Es tracta de Cesc Fàbregas, Xavi Hernández, millor jugador de l’edició del 2008, i Andrés Iniesta, MVP de l’Eurocopa d’enguany.

Tornar a dalt