fcb.portal.reset.password

Alves, amb la FIFA Pilota d'Or guanyada per Messi / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Dani Alves és aquest dilluns el protagonista de FIFA.com. El lateral blaugrana és un dels cinc integrants del Barça del millor equip de l’any 2012 segons la FIFA. “El reconeixement prové de gent de la professió i això el fa més especial. Hi ha molt jugadors que podrien haver-lo tingut i per això em sento un privilegiat”, afirma el '2' del FC Barcelona. “És evident que quan tens un gran equip és més fàcil recollir premis individuals”, afegeix el brasiler.

I, en aquest sentit, Alves té clar que en aquests moments és al millor club del món: “El Barça té uns valors que el fan diferent a la resta. Tots els que formem part del Barça hem de sentir-nos uns privilegiats. Formar part d’aquest club és 100% recomanable. Coneixes el que són els valors humans, futbolístics i de competició. Sense cap dubte és el millor club i el millor equip del món”.

Un treball que ve de lluny

El de Bahia explica què és el que més el va sorprendre quan va incorporar-se al Club: “Em va semblar curiós que el Barça ni fitxi jugadors pel nom o per la fama que tinguin. Fitxa pensant en quin lloc encaixaria aquell jugador dins de l’equip. I, a partir d’aquí, sempre creixes com a conjunt. El treball no és de dies. És d’anys, anys i anys”. Alves encara va més enllà: “Els fitxatges són puntuals. La majoria de la plantilla ha sortit del planter. El club hi aposta i n’obté un resultat. Dos companys han lluitat per la FIFA Pilota d’Or i això és una demostració que la qualitat hi és sense haver de gastar un número estratosfèric de diners per contractar futbolistes”.

Preguntat sobre si ha intentat convèncer Neymar perquè vingui al Barça, el lateral blaugrana és sincer: “Sí, des de fa molt de temps! Li recomano que vingui. És més que un club. Et cuiden, el mimen, tracten perfectament el jugador i la seva família”.

Il·lusionat per disputar el Mundial a Brasil

Alves i Neymar compartiran selecció en un Mundial que el Brasil disputarà a casa. La pressió serà màxima. “Cal estar preparats. És cert que tenim jugadors joves però tenen experiència i han estat campions amb els seus equips. La il·lusió que tenim de poder jugar competicions tan grans al nostre país supera totes les altres dificultats. La il·lusió està per sobre de tot”, sentencia el jugador del Barça.

Tornar a dalt