fcb.portal.reset.password

Amor i Iniesta, a la Ciutat Esportiva / FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

Poques setmanes després de celebrar el desè aniversari del seu debut amb el primer equip de futbol, Andrés Iniesta pot arribar aquest diumenge als 422 partits oficials amb el FC Barcelona, i superar, d’aquesta manera, una altra de les llegendes del Club, Guillermo Amor (421).

Dos símbols de la Masia

Un dia abans del partit contra el Llevant, el migcampista de Fuentealbilla i l’actual director esportiu de futbol formatiu, Guillermo Amor, han coincidit al camp d’entrenament de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Ho han fet abans de la sessió de treball del primer equip, tots dos amb una samarreta del Barça. “Jugar al Barça és complicat i fer-ho 421 partits encara ho és més. Crec que la clau és viure el dia a dia. Pensar només a fer-ho bé en el pròxim entrenament i en el següent partit. Si ho fas bé, la lògica diu que pots continuar jugant i acumulant més partits. Gràcies a això, actualment hi ha una generació de futbolistes que trencarà tots els rècords”, assegura Amor.

A Iniesta la xifra li fa respecte i li dóna la importància que es mereix: “És una xifra molt important. Significa que passen els anys i que les coses es continuen fent bé. Superar Amor, que ha estat un referent en aquest Club, és molt bonic”.

Elogis mutus

La trobada s’ha dut a terme ben a prop d’on es gesten els futurs cracs del primer equip, i on ells, a l’antiga residència, també van viure una part important de la seva vida personal i professional. “L'Amor és una persona que va ingressar molt jove a la Masia i que va passar moment durs lluny de la família. Jo m'hi sento molt identificat. Ha crescut en aquest club, té el mateix estil de joc que nosaltres i això també és especial, afirma l’actual ‘8’ del Barça.

A més de ser dos referents de la Masia, tots dos són també dos models fora del terreny de joc. “L'Iniesta és un jugador excepcional i una persona fantàstica. Ell, com Messi, Xavi i molts d'altres, són referents per als nois del planter. A fora del camp encara és millor que a dins, i mira que això és difícil perquè és un grandíssim futbolista. Desitjo que sumi molts més partits, perquè ho fa molt bé i s'ho mereix”, afegeix Amor.

Iniesta se situa sisè

Amb un partit més, Iniesta superarà Amor i pujarà un esglaó en el rànquing de jugadors amb més partits oficials amb la samarreta del Barça. Se situarà sisè en una llista que lidera Xavi (647) i que segueixen Puyol (564), Migueli (549), Valdés (476) i Rexach (447).

Jugadors amb més partits

Xavi, 647
Puyol, 564
Migueli, 549
Valdés, 476
Rexach, 447
Amor, 421
Iniesta, 421

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();