fcb.portal.reset.password

Un moment de la presentació. FOTO: ÀLEX CAPARRÓS- FCB

Andoni Zubizarreta ha presentat el nou organigrama de l'Àrea de Futbol del FC Barcelona, que té com a principal novetat la creació de la figura del director de l'Àrea Esportiva de Futbol, que dirigirà tota l'estructura futbolística del Barça. Aquesta tasca la farà precisament Zubizarreta, fins ara director esportiu del futbol professional.

Tres grans àrees

L' Àrea de Futbol Professional estarà coordinada per Narcís Julià i, com ja passava la temporada passada, inclou el primer equip, el Barça B i el Juvenil A. Dins la presentació s'ha recordat els canvis que hi ha hagut en el cos tècnic dins del filial, amb l'arribada d'Eusebio Sacristán a la banqueta. També s'ha apuntat la incorporació de Pep Muñoz com a ajudant d'Òscar Garcia substituint Quique Álvarez, que aquest any entrenarà el Cadet A.

En l'Àrea de Futbol Formatiu (des dels prebenjamins fins al Juvenil B), Guillermo Amor continua sent el director i Albert Puig, el coordinador. I la Secretaria Tècnica segueix encapçalada per Albert Valentín. Finalment, en el futbol femení, el responsable serà Xavier Llorens.

Nova àrea tranversal

Dins aquest nou organigrama neix una Àrea Transversal formada per tres subàrees i que treballaran estretament amb tots els equips de futbol del Club. L'objectiu, segons Zubizarreta, és que "el concepte futbolístic no es discuteix, es desenvolupa".

D'aquesta manera es crea un espai que recollirà, analitzarà i millorarà la metodologia de treball del FC Barcelona. Aquesta àrea estarà dirigida per Joan Vilà i coordinada per Víctor Sánchez.

Per la seva banda, Pere Gratacós, fins ara director de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, passa a ser director de l'Àrea de Relacions Esportives. Aquesta àrea es dedicarà a l'atenció dels compromisos institucionals esportius, al posicionament dins els organismes esportius, i a la detecció de col·laboradors per al projecte.

Finalment, neix l'Àrea de Porters, dirigida per Juan Carlos Unzué i coordinada per Ricard Segarra. L'objectiu és especialitzar i definir l'estil de joc dels porters del Barça, i veure també la seva evolució.

Tornar a dalt